MİT biyokaçakçı peşinde

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'de yaşanan biyokaçakçılığın önüne geçilmesi için devreye girdi. MİT, yurtdışındaki bitki genetik laboratuvarında çalışan bilimcileri takibe aldı. Yürütülen çalışmalar sonrası 19'u yabancı, toplam 36 kaçakçı yakalandı.

Abone ol

Türkiye’de, biyokaçakçılığın önüne geçilmesi için Milli İstihbarat Teşkilatı devreye girdi.

MİT, yurtdışında bitki genetik laboratuvarında çalışan bilimcileri takibe alarak, Türkiye’ye giriş-çıkışlarını takip etti.

MİT'in topladığı bilgiler, kolluk kuvvetlerine iletildi. Şüpheli, biyokaçakçılar takibe alındı.

Kaçakçılık takibini ise emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri yaptı.

Bu çalışmalar sayesinde, Mart ile Haziran aylarında 7 Rus, 6 Alman, 4 Macaristanlı, 2 Hollandalı ve 17 Türk vatandaşı, yurt dışına kelebek, engerek yılanı, çeşitli bitki ve kuş türlerini kaçırırken yakalandı.

Bu kaçakçılığın yaşanmasının nedeni, Türkiye'ye özgü binlerce bitki türü bulunması. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Türkiye’de 15 bin bitki türü var. Bunlarda 4 bini sadece Türkiye'de yetişiyor.

ulusalkanal.com.tr

Türk Milleti, Topçu Feriki Ali Rıza Paşa'sını arıyor Gündem Yusuf Halaçoğlu MHP Grup Başkanvekilliği'nden alındı Gündem ''Savcıyım'' deyip 50 bin TL dolandırdı Gündem TRT ekranlarında Atatürk'e şok hakaret! Gündem