Amerika, Güney Çin Denizi'nde gerilimi tırmandırıyor

Amerika, Güney Çin Denizi'nde gerilimi tırmandırıyor. Amerikan Donanması'na ait "Decatur" savaş gemisi Güney Çin Denizine girdi. Amerika'nın girişimine Çin Halk Cumhuriyeti tepki gösterdi.

Abone ol

Filipinler'in Amerika ile olan ilişkilerini Çin Halk Cumhuriyetine yönelme kararının ardından Amerika, Güney Çin Denizinde tansiyonu yükseltiyor.

Amerika’nın San Diego Üssü'ndeki "Decatur" Güdümlü Füze Destroyeri, Güney Çin Denizi’ne girdi. Amerikan savaş gemisinin bölgeye girmesine Çin Halk Cumhuriyeti tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, "Pekin yönetimi, ABD’nin Güney Çin Denizi’nde barış ve istikrarı bozarak Çin’in egemenlik hakkı ve güvenlik çıkarlarını tehlikeye atması durumunda gerekli önleyici tedbirleri alacak" dedi.

Güney Çin Denizi yeraltı kaynakları ve bölgede yapılan gemi taşımacılığında 5 trilyon dolarlık ticaret güzergahı olması sebebiyle büyük önem taşıyor. Bölge ülkeleri arasında bir süre önceye kadar ilişkiler gergindi. Ancak Filipinler ve Çin'in yakınlaşmasından sonra bölgedeki ilişkiler normalleşmeye başladı.

ulusalkanal.com.tr

İran'ın Moskova Büyükelçisi'nden Rusya açıklaması Dünya Musul Operasyonu'nda 9. gün Dünya Köpekbalığı inek yedi Dünya Pakistan'da terör saldırısı: Onlarca ölü ve yaralı var Dünya