Vatan Fedaisi Öncü Gençlik 21 yaşında

Vatan Partisi gençlik örgütlenmesi Öncü Gençlik’in bugün 21. kuruluş yıldönümü.

Abone ol

Vatan Partisi bundan 21 yıl önce, gençlik kadrolarının önüne üniversitelerdeki gençlik hareketine önderlik etme görevini koydu. Böylece 17 Nisan 1994’te Öncü Gençlik kuruldu.

Temel Görev: Vatan ve Devrim Mücadelesine Önderlik

Kuruluşundan bu yana, gerek üniversite ve liselerde, gerekse okul dışında geniş gençlik kitlelerine vatan ve devrim mücadelesinde önderlik etmeyi başat hedef olarak önüne koyan Öncü Gençlik'in eylemlerinin başında, dönemin başbakanı Tansu Çiller'i çeşitli biçimlerde protesto etmek, 28 Şubat döneminde batı işbirlikçisi olarak nitelendirdikleri gericiliğe karşı mücadelede gençlik kitlelerine önderlik, Samsun-Ankara, İstanbul-Ankara bağımsızlık yürüyüşleri, NATO'yu protesto, Kemal Derviş ve dönemin AB Türkiye Temsilcisi Karen Fogg'u bulundukları her alanda protesto etmek ve kendi politikalarını açıklamak geliyor. 12 Kasım 2014 günü ABD askerlerinin başına çuval geçiren Öncü Gençlik üyeleri parti çalışmalarını gençlik kitle örgütlerinde ve üniversite topluluklarında yürütüyor. Ayrıca bir liseli temel örgütü de bulunuyor.

Devrim Yasalarına Saygı

18 Nisan 1998 tarihinde Adana Öncü Gençlik, Ankara'dan İncirlik Üssü'ne gelen ABD Savunma Bakanı William Cohen'i protesto etti. Protesto sonunda İP Adana İl Başkanı ve Öncü Gençlik Adana İl Başkanı dahil 9 kişi gözaltına alındı. Aynı gün İstanbul Öncü Gençlik; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği'nin de aralarında bulunduğu 206 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinden oluşan 5000 kişilik bir grupla "Devrim Yasalarına Saygı" konulu açık hava toplantısı düzenledi. Doğu Perinçek'in Silivri'de hücreye koyulmasının ardından AKP Ankara il binası işgali, İstanbul ve Denizli'de AKP ilçe bina işgallerini gerçekleştirdi. 19 Ağustos 2011 tarihinde İşçi Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'a yapılan baskının ardından İstanbul'da vapur, AKP Kadıköy ilçe binası ve Avrupa Birliği Bakanlığı işgali, Ankara'da ABD Konsolosluğunun duvarına yazılama eylemi ve İzmir'de AKP ilçe bina işgali eylemlerini gerçekleştirdi.

Kadro Ocağı Öncü Gençlik

Öncü Gençlik’in şimdiye kadarki genel başkanları arasında şuan Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmenliği yapan Sadık Usta, Vatan Partisi Genel Saymanı Tugay Şen, Erkin Etike, Ergenekon tertibiyle yargılanan Tunç Akkoç yer almakta. 2013 yılında yapılan Öncü Gençlik 9. Olağan Genel Kurultayı'nın ardından Genel Yönetim Kurulu kararı ile Aykut Diş genel başkanlığa seçildi. Halen genel başkanlık görevini Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi öğrencisi Aykut Diş yürütmektedir.

Gençliğin Ayağa Kalkan Vicdanının Temsilcisi

Öncü Gençlik’in 21. Yaşı ile ilgili Aykut Diş, “Öncü Gençlik en ağır yüklerin altına gülümseyerek girenlerin örgütüdür. Türkiye’ye yeniden Atatürk’ün damgasını vuran bir gençlik hareketini örgütledik. 1994’ten bugüne, Türkiye tarihine damga vuran gençlik kitle eylemlerine baktığınızda neredeyse tamamında Öncü Gençlik’in imzasını görürsünüz. Nerede bir baskı ve zulüm varsa Türk Gençliği’nin vicdanı orada ayağa kalkar. Öncü Gençlik o ayağa kalkan vicdanın temsilcisidir. Kadro ocağıdır, önderler topluluğudur. Yaklaşan genel seçimlerde de üzerimize düşeni yaparak gençlik oylarını partimizde örgütleyeceğiz. İlk kez oy verecek olan on binlerce gencin oyunu Vatan Partisi’nde birleştireceğiz.” dedi.

Suriyeli araçlara plaka mı veriliyor? Gündem Bakanlar kurulu toplantılarının Ak Saray'da yapılması rutin bir hale gelecek Gündem Dev-Genç Lideri Atilla Sarp: HDP barajı aşamaz Gündem CHP'den TSK'ya suç duyurusu Gündem