AB'nin Doğu Akdeniz açıklamasına tepki

Türkiye'nin Mavi Vatan'daki güçlü egemenliği, bölgede planları devre dışı kalan ülkeleri rahatsız ediyor. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının yaptığı açıklamaya Ankara'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Açıklama kısır bir söylemin son örneği" dedi.

Abone ol

AB ülkeleri dışişleri bakanları video konferans aracılığıyla toplantı yaptı. Ardından Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin bir bildiri yayımlandı. Bildiride, Türkiye'ye, "AB üyesi ülkelerin deniz yetki alanlarındaki ve karasularındaki egemenlik haklarına saygı duyması" çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin Ankara’dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı yazılı olarak cevap verdi.

Türkiye'nin iyi niyetli girişimlerine karşı kayıtsız kalan Yunanistan'ın ve bölgede hukuk dışı iddialarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tavrına işaret etti Aksoy. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu anlayışın, bölgesel barış ve istikrara katkı yapma şansı bulunmadığını söyledi.

Hami Aksoy, Kovid-19 ile mücadele süreciyle ilgili eleştirilerde de bulundu… "AB'nin, koronavirüsle mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesinin ise manidar olduğunu" belirtti.

ulusal.com.tr

KKTC Başbakanı Tatar'dan AB dışişleri bakanlarının Doğu Akdeniz açıklamasına tepki Gündem CHP'de Ege adaları krizi Gündem Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor Gündem Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı: Kayyum PKK’ya darbedir, HDP Kapatılmalıdır Gündem