PKK'dan da açıklama geldi

"Abdullah Öcalan, silah bırakma çağrısı yapacak" haberlerine PKK'dan açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "baharda silahlar bırakılacak, silahlı PKK'lılar Türkiye'yi terk edecek" söyleminin seçim taktiği olduğunu savundu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Abdullah Öcalan'ın Mart ya da Nisan 2015'te PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacaktı" açıklaması üzerine tartışmalar yoğunlaştı. Hükümet kanadı silah bırakma talebini yoğunlaştırdı.

Bu konuda da PKK'dan da açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, baharda silah bırakacaklarına dair haberlerin seçim propagandası olduğunu belirtti. Karasu, "Baharda silahlı mücadele bırakılacak, silahlı güçler Türkiye’yi terk edecek haberleri akla yine bir seçim taktiğini getiriyor. Seçimden önce AKP hükümeti gerillayı Türkiye’den çıkartacak ve silahlı mücadeleyi sonlandıracak güç olarak gösterilmeye çalışılıyor. Böylece AKP’ye bir seçim daha kazandırılmak isteniyor." dedi. 'Hüseyin Ali' mahlasıyla Özgür Gündem’de yazan Karasu, açılım sürecinde ilerleme sağlanmasının hükümetin atacağı adıma bağlı olduğunu ifade etti.

"Basın öyle propaganda yapıyor ki, İmralı’ya gidiş sanki çok önemli bir gelişmeymiş; sanki çözüm olacakmış gibi bir algı yaratılıyor. Tek başına diyalog ve görüşme yetmez. Eğer çözülecek olan Kürt sorunuysa AKP’nin bu konuda bir niyeti, iradesi ve projesi olup olmadığına bakılmalıdır. Bunun yerine Kürt Özgürlük Hareketi’nin silahıyla, mücadelesiyle uğraşmak, hep bunu konuşmak bir çarpıtmadır, gerçeği saptırmadır."

ulusalkanal.com.tr

Başkent'te kritik görüşme Gündem Çankaya'dan Kaç-Ak Saray'a! Gündem AKP'li Belediye Başkanı'ndan ilginç sözler Gündem Ulusal Kanal'ın bu haberine 5 ay hapis cezası! Gündem