Tiyatro festivali büyük coşkuyla başladı

Devlet Tiyatrolarının düzenlediği Bursa Devlet Tiyatrosunun yönetiminde 1. Uluslararası Balkan Tiyatro Festivali büyük bir coşkuyla başladı.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Atatürk heykelinin önünde yapılan tören halkın geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen törende açılış konuşmasını Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arzu Tan

Bayraktutan yaptı. Ahmet Vefikpaşa Tiyatrosu’nda akşam, saat 19:00’da yapılan törenle festivale destek veren sponsorlara plaketler verildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, 1. Uluslararası Bursa Balkan Tiyatro Festivali’nin önemini ve niteliğini belirten başarılı bir konuşma yaptı.

Törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu , festivalin Bursa için önemini belirtti ve Bursa’nın sosyal yaşamına uygun olan bu festivalin devamlı olması dileğinde bulundu.

Bursa 1. Uluslararası Balkan Tiyatro Festivali, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’de Türkiye’de düzenlenen ilk festival oldu.

Festivalin açılışını Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu, August Strindberg’in Matmezel Julie adlı oyunu ile yaptı. Matmezel Julie’nin ana teması kadın-erkek, soylular ve halk sınıfı arasındaki çatışmayı anlatan bir oyun olduğundan ilgiyle izlendi.

Bugün (9 Mart Pazar 2014) saat 20:00’de Türkiye’nin en eski sahnelerinden biri olan Ahmet Vefikpaşa Tiyatrosu’nda, Arnavut yazar İsmail Kadare’nin romanından tiyatroya uyarlanan, Makedonya Üsküp Arnavut Tiyatrosu’nun oynayacağı “Ölü Ordunun Komutanı” adlı oyunun gösterimi yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Tarihin ilk dikiş makineleri sergisi Kültür Sanat Balkan Tiyatrolar Festivali Bursa'da Kültür Sanat Altan Günbay Kültür Sanat Türk müzisyenin buluşu Kültür Sanat