PYD Yöneticisi Zuhat Kobani, Ulusal Kanal’a konuştu

PYD lideri Salih Müslim’in Türkiye temaslarında ana gündem olan PKK kantonları oldu. Konuyla ilgili Ulusal Kanal'a konuşan PYD Dış ilişkiler sorumlusu Zuhat Kobani Ankara'nın "kantonları kaldırın" isteğini kabul etmeyeceklerini söyledi. Kobani, Türk Ordusu'nun "güvenlikli bölge" planına ise ABD'nin engel olacağını öne sürdü.

Abone ol

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD’nin Dış ilişkiler sorumlusu Zuhat Kobani Ulusal Kanal’a Suriye stratejisini anlattı. Kobani, Türk ordusunun güvenlikli bölge planına ABD’nin izin vermeyeceğini ileri sürdü.

"ABD İZİN VERMEZ"

Türk askerinin Kobane ( Aynel Arab’a) girmesi şeklindeki planı doğru bulmuyoruz. Böyle bir durumda çatışma söz konusu olur. ABD’de bu tür bir plana izin vermez. Türkiye kendi başına hareket edemez, bunun için BM’den izin alması gerekir

AKP hükümetinin IŞİD’e destek verdiğini belirten Kobani, Ankara’nın bu siyaseti bırakıp PKK-PYD’yi desteklemesini istedi. “Ankara’dan silah istiyoruz” dedi.

“ROKET İSTİYORUZ”

Türkiye artık bir karar vermeli. IŞİD’i değil, PYD’yi desteklemeli. Türkiye’den PYD’ye karşı sınır kapılarını açık tutmasını istiyoruz. İŞID’in bize saldırdığı tanklara karşı roketleri bize ulaştırılmasını talep ediyoruz.

Kobani, Türkiye’nin “kantonları sonlandırın” şeklinde bir istekte bulunması durumunda bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Kobani, Türkiye’nin bu yöndeki taleplerini "dayatmada" olarak tanımladı.

Şam’la ilişkileri olduğu yönündeki iddiaları reddeden Kobani, tam aksine Esad’a karşı savaştıklarını vurguladı.

“ESAD’LA SAVAŞTIK”

“Esad’ın bir meşruiyeti kalmadı. Rusya ve İran’a dayanıyor. Biz Şam yönetimine karşı Kamışlı’da, Halep’te 150 şehit verdik. Esad’dan yine bir saldırı gelirse kendimizi savunuruz”

ulusalkanal.com.tr

''Bu iş yürümez'' Gündem İşte Salih Müslim'in başkent ziyaretinin perde arkası Gündem Öcalan ablasının cenazesine gidecek mi? Gündem 49 rehineye karşılık ne verildi Gündem