Macron Türkiye'yi hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’yi Libya’da “tehlikeli bir oyun oynamakla” suçladı. Macron, NATO’nun “beyin ölümü”nün gerçekleştiği yönündeki sözlerini de tekrarladı.

Abone ol

Türkiye'yi Libya'da "tehlikeli bir oyun" oynamakla suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, atılan adımların Berlin zirvesinde verilen taahhütlere aykırı olduğunu savundu.

Macron, Elysee Sarayı'nda Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir araya geldi. Ardından basın toplantısı düzenlendi.

Macron, bu konuda herkesin sorumluluğu bulunduğunu kaydetti. Ve ardından Türkiye'yi hedef aldı.

Fransa'nın Akdeniz'in güvenliğine önem verdiğini söyleyen Emmanuel Macron, NATO'nun “beyin ölümü”nün gerçekleştiğini bir kez daha belirtti.

Macron, Akdeniz'de Libya açıklarında Türk ve Fransız gemileri arasında yaşanan olayın, NATO'nun “beyin ölümünün” gerçekleştiğinin bir kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Fransız lider, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Libya'ya müdahale açıklamasını ise "meşru" olarak nitelendirdi.

Daha sonra sözü Tunus Cumhurbaşkanı Said aldı; Libya hükümetinin meşru ancak geçici olduğunu ileri sürdü. Tunus Cumhurbaşkanı, Libya'da acil ateşkesten yana olduklarını ve yabancıların müdahalede bulunmaması gerektiğini dile getirdi.

Bu görüşmeden hemen önce ise Macron, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. İki lider, Libya'da bir an önce ateşkes sağlanması gerektiği mesajını verdi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere , görüşmede “önemli ikili ve bölgesel” konuların ele alındığına işaret etti. “İki lider, Libyalı taraflar arasındaki müzakerelerin hızlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.” ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Zafer Aktaş dönemi Gündem Volkan Bozkır dünyaya böyle seslendi: "Küresel sorunlar, küresel çözümleri gerektiriyor" Gündem İsrail'in ilhak planı protesto ediliyor Gündem Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal: Türk dış politikasının revizyona ihtiyacı var Gündem