E. Org. Saygun Amerikalı yetkililerin Balyoz kumpasındaki rolünü anlattı

Amerikan yetkililerinin Balyoz kumpasındaki rolü kumpas soruşturmasına girdi. Soruşturma savcısına ifade veren emekli Orgeneral Ergin Saygun, F-tipi kumpas merkezinin ABD Büyükelçisi ve müsteşarı ile ilişkilerini anlattı. Sayun, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne uygulanmış olan davaların tamamında, güncel tanımıyla üst akıl ABD'dir" dedi.

Abone ol

"Kumpasın üst aklı Amerika." bu sözler Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'a ait.

Eski 1'inci Ordu Komutanı Ergin Saygun, Balyoz'da kumpas soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. F-tipi örgütten şikayetçi olan Saygun, ABD'li yetkililerin kumpastaki rolünü anlattı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ne uygulanmış olan davaların tamamında, güncel tanımıyla üst akıl ABD'dir. ABD 2002 yılından itibaren TSK'nın darbe yapacağı fikrini yayarak TSK karşıtı bir hava oluşmasını amaçlamıştır. "

F-tipi hakim, savcı, polis ve yüksek yargı üyelerinin örgütlü harekettiğine dikkat çeken Orgeneral Saygun, isim isim belirttiği 45 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saygun, ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı John Kunstadter ve CIA ajanı Faruk Demir'in kumpastaki rolünü anlattı, ilişkilerinin araştırılmasını istedi.

Orgeneral Saygun, Orhan Aykut'un sahte "balyoz belgelerini ABD'li bir yetkiliden aldım" ifadelerini hatırlattı ve bu kişinin Kunstadter olduğunu söyledi.

ABD Ankara Büyükelçiliğinin 18 Nisan 2003 tarihli kriptosuna dikkat çeken Saygun, Amerikan Büyükelçisi Robert Pearson'un "TSK komuta katının emekli olması ve yeni bir subay kadrosu oluşturulmalı” ifadelerini vurguladı.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

''AB'nin üç komiseri Türkiye'yi ziyaret edecek'' Gündem Bilal'in yeni “Gemiciği“ denize indirildi! Gündem "Terör örgütü" diyemedi! Gündem 'Bedelli için acil' Gündem