Yeni müfredat taslağına tepkiler geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağına eğitimciler, öğrenciler ve kadın kuruluşlarından tepkiler geldi. 8 kuruluş bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhuriyet eğitimini ortadan kaldırmak isteyen bu müfredat taslağına izin vermeyeceğiz" denildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredat taslağına kitle örgütleri, sendikalar, öğrenciler ve eğitimcilerden tepki geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Eğitim-İs sendikası ve çok sayıda kadın kuruluşu biraraya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Ortak açıklamayı yapan Eğitim-İş Sendikası 4 nolu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, Atatürk'ün silinmek istendiğini söyledi.

Müfredat taslağının bilimsellikten uzak olduğunu vurgulayan Çakmak, tarikat ve cemaatlerin öne çıkarıldığını belirtti.

Zekeriya Çakmak, müfredatın yeni anayasa ruhunu yansıttığı görüşünde.

Toplantıya liselilerde katıldı. Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, bu müredatın uygulamayacağını söyledi.

HABER - KAMERA: MERAL AKKAYA - ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Sağlık Bakanı Akdağ'dan 'palm yağı' açıklaması Sağlık Canan Karatay'dan palm yağı açıklaması Sağlık ÖSYM'den YGS başvurusu uyarısı Sağlık Acı biber tüketmenin ömrü uzattığı bir kez daha belirlendi Sağlık