Polis afetlerde arama kurtarma yapacak

Türk polisi bundan böyle afet bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti de yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan arama kurtarma şube müdürlüklerinde, yaklaşık 1500 polis görevlendirildi. AFAD tarafından verilen arama kurtarma eğitimlerine ilk etapta 258 polis katıldı.

Abone ol

Polis teşkilatı, bundan böyle afet anında arama ve kurtarma faaliyetlerine de katılacak.

Olası afet durumlarında polisin de arama kurtarma faaliyetlerine destek olabilmesi için arama kurtarma şube müdürlükleri kuruldu.

Özel Harekat Başkanlığı ve Ankara Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü bünyesinde kurulan müdürlüklerin yanı sıra, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de çevik kuvvet şube müdürlüklerinde arama kurtarma birlik amirlikleri oluşturuldu.

Şube müdürlüklerinde görevli polislere, AFAD uzmanları tarafından afetle mücadele eğitimleri verilmeye başlandı. Bu kapsamda, yıl sonuna kadar yaklaşık 1500 polise eğitim verilecek.

20 Ocak'ta başlayan eğitimlere ilk etapta 258 personel katıldı.

AFAD tesislerindeki eğitime katılan polise, enkazda arama kurtarmanın yanı sıra kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditler konusunda da bilgiler veriliyor.

Uzman personel tarafından verilen ve 6 modülden oluşan uygulamalı eğitimlerin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Eğitimlerin sonunda polis arama kurtarma birimlerinin AFAD koordinesinde arama kurtarma faaliyetlerinde görev alması hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Türkiye şehitlerini uğurladı Gündem TBMM Başkanı Şentop: Meclis çatısı altında yeri yoktur Gündem Yunan askerlerinin vurduğu Suriyeli sığınmacının cenazesi gözyaşlarıyla ülkesine gönderildi Gündem Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı Gündem