İş dünyasından sert mesaj

İş dünyası, Hakkari Dağlıca'taki terör saldırılarına ilişkin sert mesajlar yayınladı. TÜSİAD PKK'ya eylemlerine son verme çağrısı yaptı. İstanbul Ticaret Odası, "Bu alçak saldırı kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. " dedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve MÜSİAD da "birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar" açıklaması yaptı.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'nın Hakkari Dağlıca'daki bombalı saldırısında iş dünyasından da tepkiler yükseldi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, terör eylemleri kınandı, "PKK terör örgütünün saldırılarına bir an önce son vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz" denildi. Şehitlere başsağlığı dilenen açıklamada, "Toplumun tüm kesimlerinin göstereceği duyarlılık ve ortak iradenin ülkemizin en büyük gücü olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

MÜSİAD Başkanı Nail Opak yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı, "Anadolu kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacak hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak" dedi. Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan bu saldırıların toplumu daha da birbirine kenetlediğini belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Başkanı Şemsi Bayraktar, "bu saldırılar milleti yıldıramayacak" dedi. Birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik saldırıların amacına ulaşamayacağını vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, saldırıları kınarken İstanbul Ticaret Odası da saldırıların "PKK'nın son çırpınışları" olduğunu belirtti. Açıklamada "Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını verecekler. " ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu da teröre içeride ve dışarıda destek veren çevreleri lanetledi.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Arınç: AKP iktidar olamayacak Gündem Askeri araçlara saldırı! Operasyon başlatıldı Gündem Erdoğan'a "vatana ihanet"ten suç duyurusu Gündem TSK yeni açıklama: 23 hedef yok edildi Gündem