F-Tipi örgüt Kırmızı Kitap'ta

Ay sonunda toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda önemli kararlara imza atılacak. F-tipi örgüt "Paralel Devlet Yapılanması" olarak Kırmızı Kitap'a girecek. Uygulamaya ilk tepki CHP'den geldi. Adana'da basın toplantısı düzenleyen milletvekili Umut Oran, "Erdoğan cemaati bitirmek için talimat vererek suç işliyor" dedi.

Abone ol

Ay sonu toplanacak Mİlli Güvenlik Kurulu'nda, F-tipi örgütle ilgili önemli kararlar alınacak.

MGK’nın değişmez gündem maddesi olan ‘terörle mücadele’nin, ‘iç ve dış güvenlik tehdidi’ bölümüne F-tipi örgütün de dahil edilmesinin ardından atılacak yeni adımlar hazırlanıyor.

Cemaate yönelik tedbirlerin MGK gündemine alınmasına ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. Adana İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Umut Oran,"Anayasa'da Cumhurbaşkanı "MGK'ya talimat verir" demiyor. MGK'ya talimat verdi, bir cemaatin işini bitireceklermiş. Sen Cumhurbaşkanı olarak böyle bir şey söyleyemezsin. Bu bir suç." dedi.

Güneş Gazetesi'nin haberine göre, F-tipi örgüt ay sonunda toplanacak MGK'da, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne alınacak. F-tipi örgüt "Paralel Devlet Yapılanması" adı altında Kırmızı Kitap'a girecek.

ulusalkanal.com.tr

Necdet Özel'den taziye ziyareti Gündem Twitter'da yeni bir dönem başlıyor! Gündem Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan dikkat çeken açıklama Gündem TÜBİTAK'ta F tipine tasfiye Gündem