Süt üreticileri Çin pazarında

Çin Halk Cumhuriyeti ile ihracat ağını genişleten Türkiye’den, Çin pazarına, 4 ayda 1 milyon 672 bin dolarlık süt ve süt ürünleri satışı yapıldı. Hedef, yıl sonuna kadar ihracatı 5 milyon dolara çıkarmak.

Abone ol

Gıda sektöründeki pazar arayışını pandemi döneminde de sürdüren Türkiye, süt ve süt ürünlerinde en büyük ihracatı Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptı.

İhracatın önündeki engellerin kaldırıldığı Mayıs ayından bu yana Türkiye’den, Çin’e 1 milyon 672 bin dolarlık süt ve süt ürünleri gönderildi.

İlk etapta ihracat için 54 firmanın izin aldığı Çin pazarına büyük oranda peynir altı suyu sevkiyatı yapıldı.

Peynir altı suyunun yanı sıra Çin’e, peynir, süt tozu, krema ve tereyağı da ihraç ediliyor. Süt üreticileri, kendilerine ilk kez kapılarını açan Çin’de kalıcı olmayı hedefliyor.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, Çin’deki pazar payını arttırmak istediklerini söyledi. Girit, “yıl sonuna kadar 5 milyon dolarlık bir ihracatı yakalayacağımızı düşünüyoruz." Dedi.

Sanayiciden hükümete çağrı: "Üretmeliyiz, ithal ederek bir noktaya varamayız" Ekonomi Kayseri Şeker Fabrikası batıyor mu? Ekonomi İzmir'de esnafın işi yüzde 83 oranında düştü Ekonomi Dünya ekonomisi çöküyor Ekonomi