Akademisyen vekiller Mehmet Perinçek'e sahip çıktı

Doktorasını sürdürdüğü süre içinde tezini teslim etmediği bahanesiyle, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'ndeki araştırma görevlisi kadrosundan çıkarılan Mehmet Perinçek'e, akademisyen milletvekillerinden destek geldi.

Abone ol

CHP'li Nur Serter ve MHP'li Özcan Yeniçeri, Perinçek'in kadrosunun elinden alınmasına tepki göstererek, "Adalet yerini bulacak, Perinçek kadro hakkını geri alacak" yorumunu yaptı.

İşte, akademisyen vekillerin Aydınlık'a yaptıkları değerlendirmeler:

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Fatma Nur Serter:

"Ben Mehmet'i, İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi öğrenciliği döneminden beri tanıyor ve akademik çalışmalarını takdirle takip ediyorum. Bu kadar başarılı bir genç akademisyenimizin, son derece haksız neden ve gerekçelerle, akademik hayattan koparılmaya çalışıldığını öğrendiğimde bundan büyük üzüntü duydum. Oysa Mehmet'in, akademik çalışma bağlamında, İstanbul Üniversitesi'ne kazandıracağı daha birçok değer var."

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bağışıklık sisteminin, millet ve ulus bilincinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, ancak tarihi gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasıyla mümkün olabilir. İşte tam da bu konuda Mehmet'in çok büyük başarıları var. Özellikle Sovyet arşivlerinden bulup gün yüzüne çıkardığı belgeler ve hazırladığı eserler asılsız soykırım iddialarının çürütülmesi konusunda Türkiye'ye ve milli tezlerimize büyük katkı sunmuştur. Şu net bir şekilde karşımızda duruyor: Mehmet'in akademik hayatını bitirmek, ancak asılsız 'Ermeni soykırımı' tezlerine ve bu yöndeki emellere hizmet etmiştir."

Aydınlık

'Türkiye'ye sahip çıkma ve mücadele günüdür' Gündem Heyet İmralı'da Gündem Tekirdağ'da Atatürk'e saygı Gündem Savaş Ay kansere yenik düştü! Gündem