DİSK Genel Kurulu PKK-PYD propagandası ile başladı: Bakan Soylu salonu terk etti

DİSK'in 15'inci Olağan Genel Kurulu tartışmalarla başladı. Salonda terör örgütü PKK-PYD lehine sloganların atılması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu salonu terk etti.

Abone ol

DİSK'in 15.Olağan Genel Kurulu PKK propagandası ile başladı.

Genel kurulun konukları arasında hükümet adına Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı.

Soylu'nun salona girişiyle bazı DİSK üyeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhine slogana başladı. Bu sloganların devamında da terör örgütü PKK-PYD lehine sloganlar yükseldi. Protestocular Kürtçe olarak "yaşasın Kobani ayaklanması" sloganını attı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun sunucu Arzu Çerkezoğlu'na sloganları kestirmesini istemesine rağmen Çerkezoğlu'nun herhangibir müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Sloganların kesilmemesi üzerine Bakan Soylu genel kuruldan ayrıldı. Soylu bina çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Tartışmalı başlayan genel kurulda konfedarasyon başkanlığı için iki isim yarışıyor. Mevcut başkan Kani Beko ve Birleşik Metal-İş'in Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu. 3 gün sürecek genel kuruldan kimin galip çıkacağı ise merak konusu.

ulusalkanal.com.tr

2016 bütçe tasarısı görüşülüyor Gündem Dün Kafkas Seddi yıkılırken, bugün Suriye Seddi çekilmeli! Gündem CHP'li gençler içinde Seyit Rıza tartışması Gündem Ashton Carter'dan PYD açıklaması: Türkiye ile her konuda aynı fikirde olmayacağız Gündem