18 aylık bebek 14 saat boyunca nehirde kaldı

18 aylık bebek Lily 14 saat soğukta mahsur kaldıktan sonra hayatta kalmayı başardı.

Abone ol

18 aylık bebek Lily 14 saat soğukta mahsur kaldıktan sonra hayatta kalmayı başardı.

CNN'de yayınlanan habere göre; 8 Mart Cumartesi günü Utah nehrine balık avlamaya giden bir adam nehirde bir arabanın devrilmiş halde bulunduğunu yetkililere bildirdi. Yetkililer varıp arabayı kontrol ettiklerinde hayatta kalmayı başarmış bir bebek buldular. 18 aylık bu küçük kız hemen Salt Lake City Hastanesi'ne gönderildi.

Yetkililer aynı zamanda sürücü koltuğunda bebeğin 25 yaşındaki annesi Lynn Jennifer Groesbeck'i ölü halde buldular.

Nehrin yakınında ikamet eden bir tanık, yetkililere bir çarpışma sesi duyduğunu söyledi ve tanığın söylediği saate göre küçük bebek tam 14 saattir mahsur durumdaydı.

Dün ailesinin yaptığı açıklamaya göre bebek Lily'nin durumu iyiye gidiyor.

Polis hala, birçok soruya yanıt verebilmek için olayın bir trafik kazası olup olmadığını araştırıyor.

Peki 18 aylık bebek Lily 14 saat soğukta mahsur kaldıktan sonra nasıl hayatta kalmayı başardı?

Yetkililerin açıklamasına göre en büyük etken bebek koltuğu.

Lily boyuna ve kilosuna tam olarak uygun bir bebek koltuğundaydı ve koltuk arabaya sıkıca sabitlenmiş durumdaydı. Bebek sıkışmasına ve ters bir şekilde bulunmasına rağmen koltuğa bağlı kaldığı için bedeni nehrin soğuk suyundan kurtulabilmiş. Doktorlar düşük sıcaklıktaki havaların gerçekten çok tehlikeli olduğunu ama bebeğin kuru kalmasının da hayata tutunabilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Bir başka faktörse Lily'nin bir bebek olması. Doktorlar bebeklerin vücudunda bulunan yağların soğuğa karşı iyi bir koruyucu olduğunu söyledi. 14 saat yemek yemeden ve hiçbi şey içmeden, soğukta kalanın 18 aylık bir bebek değil bir çocuk olsaydı, durumun daha farklı olacağını savundular.

ulusalkanal.com.tr

2 helikopter çarpıştı! Fransız ünlüler hayatını kaybetti! Dünya Karadeniz'de 2 tatbikat Dünya İsveç Merkez Bankası faizleri düşürdü Dünya Avrupa'dan hamle Dünya