Puşkov’dan dikkat çeken mesaj

Birleşmiş Milletler, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesini memnuniyetle karşıladı. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın basın sözcüsü, "Mistura siyasi çözüm konusundaki her adım destekliyor. Moskova'daki görüşmenin de bu amaçla gerçekleştirildiğini çok iyi anlıyor" dedi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, Moskova'da gerçekleşen Putin-Esad zirvesini memnuniyetle karşıladı.

Steffan de Mistura'nın basın sözcüsü Jessy Chahine Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'daki görüşmesini değerlendirdi.

Chahine, BM'nin Suriye'de her zaman siyasi çözümden yana olduğunu ifade etti.

Mistura'nın bu doğrultudaki her adımı desteklediğini belirten Chahine, "Steffan de Mistura, Moskova'daki görüşmenin bu amaçla gerçekleştirildiğini çok iyi anlıyor" dedi.

Öte yandan Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın düşmesini arzulayan liderlerin, Esad'dan önce koltuklarından olacağını söyleyen Puşkov, eski Avusturalya Başbakanı Tony Abbott ve eski Kanada Başbakanı Steven Harper için "tarih oldular" ifadesini kullandı.

Puşkov, "Bugün Esad'ın düşmesini bekleyen birçok lider, siyaset arenasından belki de ondan önce çekilecek. Tarihin cilvesi…" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AİHM bu sefer Sovyetler'e yönelik "soykırım" suçlamasını reddetti Dünya Katar'dan ilginç Suriye çıkışı: Askeri müdahale gerekiyorsa yaparız Dünya İsveç okulunda saldırıda 3 kişi öldü Dünya Putin-Esad görüşmesi soruldu Dünya