Abdullah Gül sorumluluğu üzerinden attı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya ziyaretinde konuştu, özel mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili yasa değişikliği açıklamalarına destek verdi. Gül, "Bir mahkemeye özel etiketini koyduğunuz andan itibaren işte o da özel davranmaya başlıyor" dedi. Türkiye'nin gündemini "Türbülans ortamı içindeyiz" sözleriyle değerlendiren Gül'ün açıklamasında, Erdoğan'a da ince göndermeler vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roma'da gazetecilere konuştu. AKP'nin özel mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili önerisine desteğini açıkladı.

Gül, "Doğrusu, Sayın Başbakan çok doğru söylemiş" dedi. Gül, bakan olduğu dönemde çıkan özel görevli mahkemelerle ilgili sorumluluğu üzerinden attı.

Gül, "2004’te yasayla bu özel yetkili mahkemeler kurulurken, ben itiraz etmiştim. Maalesef o zaman bugün özel yetkili mahkemelerden en çok şikâyet eden çevreler, bu mahkemelerin önemini ve devamını çok arzu ettiler o zaman. Doğru değildi, geç de olsa kaldırıldı." diye konuştu.

Gül, "Bir mahkemeye özel etiketini koyduğunuz andan itibaren işte o da özel davranmaya başlıyor. Bunlara hiç gerek yok" dedi.

Gül, "Türbülans gibi bir tartışma ortamı içindeyiz. Buradan hemen çıkılması gerektiğine inanıyorum" uyarısında bulundu.

Gül, Erdoğan'ın da sıklıkla şikayet ettiği uluslararası basın kuruluşlarının Türkiye haberleriyle ilgili de konuştu. Gül, "Unutmayalım ki, dışarıda bir zamanlar bizim için 'Türkiye’nin reformcu hükümeti' diye manşet atan gazetelerdir bunlar. Bizim başarılarımızı çok övdüler açıkçası" diye konuştu.

AKP-Cemaat kavgası Gündem Nejat İşler'den çok iyi haber Gündem Gazi Kışlası'nda tören yaptılar Gündem Seçim kampanyasını F-3 hücresinden başlatıyorum Gündem