"Hedefim dünya şampiyonluğu"

OKÇULUK Final Dünya Kupası Yarışması'na katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcu olan Demir Elmaağaçlı, "Hedefim dünya şampiyonluğu" dedi.

Abone ol

Milli okçu Demir Elmaağaçlı, bu yıl kazandığı madalyalarla dünya sıralamasında 6'ncılığa yükseldi. Türkiye'nin şu anda en iyi erkek okçusu olan Demir Elmaağaçlı, 24- 26 Ekim'de Meksika'da yapılacak Okçuluk Final Dünya Kupası Yarışması'na katılacak. Şampiyonaya katılma hakkı kazanan ilk Türk sporcu olan Demir Elmağaçlı, makaralı yayda dünyanın en iyi 7 okçusuyla şampiyonluk için mücadele edecek. Şampiyonada klasik ve makaralı yayda dünya sıralamasında ilk 7'de yer alan ve ev sahibi ülkeden 1 sporcu olmak üzere klasik ile makaralı yayda 16 sporcu yer alacak.

Okçuluğa 13 yıl önce başladığını anlatan Demir Elmaağaçlı, 2007'den itibaren milli takım formasıyla ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza attığını belirtti. Bu yıl elde ettiği derecelerle dünya sıralamasında 6'ıncı basamağa yükseldiğini kaydeden Demir Elmağaçlı, şöyle dedi:

"En önemli derecelerim 2008'de Gençler Dünya Şampiyonası'nda elde ettiğim ikincilik, büyüklerde takım halinde kazandığımız ikincilik, Avrupa Kupası'nda da ferdi ve takım olarak yaşadığım şampiyonluk. Dünya kupası finallerinde dünyanın en iyi sporcularıyla yarışacağım. Hedefim dünya şampiyonluğunu kazanarak, ilerleyen yıllarda unvanımı korumak."

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Okçuluk Makaralı Yay Milli Takımlar Sorumlusu Emre Özdemir ise Demir Elmaağaçlı'ın ilk defa Türk sporcu olarak dünya kupası final yarışmasında yer alacağı için gurur duyduklarını söyledi. Türk okçuluğunda ilki başardıkları için mutlu olduklarını belirten Özdemir, yarışmadan güzel sonuçla dönmek istediklerini kaydetti.

Tolga YILDIRIM

DHA

"Bruno ve LuaLua iyileşti sıkıntı bitiyor" Spor "Zorlu dönemi takım olarak aşacağız" Spor Aziz Yıldırım isyan etti: Sen kimsin be Spor Mesut attı Çakır verdi! İşte o tartışmalı gol Spor