268 gün sonra ilk telefon

Başından gaz fişeğiyle vurulalı 268 gün oldu. berkin hala komada. Hem ailesi hem de kendisi yaşam savaşı veriyor. Aile, bugün sürpriz bir telefon aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin'in babası Sami Elvan'ı 9 ay sonra arayarak, geçmiş olsun mesajını iletti. Berkin'in babası ise, Gül'e polisin hastane önündeki müdahalesini hatırlattı.

Abone ol

Berkin Elvan'ın babası beklemediği bir telefon aldı. Telefonun diğer ucunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı.

Gül, İstanbul'daki Haziran Direnişi sırasında başından polisin gaz fişeğiyle vurulan ve o günden beri komada olan, Berkin Elvan için arıyordu. Gül, Berkin'in babası Sami Elvan'a 268 gün sonra "Geçmiş olsun" dedi.

Gül, "Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Acınızı paylaşıyorum. Berkin'in durumunu yakından takip ediyorum. Bir ihtiyacınız olduğunda benim haberim olsun" diye konuştu.

Sami Elvan ise Gül'e Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde Berkin için bekleyen yurttaşlara yapılan polis müdahalesini hatırlattı, gereken müdahaleyi yapmasını istedi.

Abdullah Gül bu istek üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arayıp hastane önündeki eylemlere müdahalede daha hassas olunmasını isteyeceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

"Sessiz Çığlık" New York'tan da yükseldi Gündem Mahkeme tahliye taleplerini görüşüyor Gündem Berkin desteğine polis müdahalesi Gündem HSYK'dan Ergenekon Mahkemesi'ne sert yanıt Gündem