Çin'de sağlık çalışanları onurlandırıldı

Çin, Kovid-19 vakalarını durdurdu. Hubey eyaletinde aylar sonra hiç yeni vaka görülmedi. Çin, tüm şehirlerini salgına karşı zaferde büyük emeği olan sağlık çalışanlarının fotoğrafları ile donattı. Çinli uzmanlar dünyadaki meslektaşları ile deneyimlerini paylaşmaya başladı. Irak ve İtalya'dan sonra Fransa'ya da tıbbı yardım gönderdi.

Abone ol

Şehirler mücadelenin kahramanlarının fotoğrafları ile aydınlandı. Görüntüler Çin'den.

18 şehirde onbinlerce insanın hayatını kurtaran sağlık çalışanları onurlandırıldı. 50 bin dev ekranda sağlık çalışanlarının gurulu pozları vardı.

19 Mart itibariyle ülkede yüzler biraz daha güldü. Çünkü aylar sonra hiç yeni vaka yaşanmadı.

Virüs çıkış noktası olan Hubey eyaletinde yeni vaka kayedilmedi. Bu haber büyük sevinçle karşılandı.

Tecrübelerini de tüm dünya ile paylaşmak için kolları sıvadılar. Çinli tıp uzmanların düzenlediği video konferansa ABD, Pakistan, Irak, İspanya, İngiltere, Yunanistan ve Lübnan'dan doktorlar katıldı.

Test başta olmak üzere tıbbı malzeme eksikliği yaşayan ülkelere yardım içinde çalışma yürütülüyor. Hızlı test çubuklarının üretimi Pekin tarafından onaylandıktan sonra Avrupa'ya gönderecek.

Avrupa'nın sırt çevirdiği İtalya'ya destek olan Çin'den yola çıkan ikinci heyet ve tıbbı yardım paketi karantinadaki Lombardiya'ya ulaştı.

İtalya ve Irak'tan sonra Fransa'ya yardım gönderildi. Çarşamba günü yola çıkan malzemeleri taşıyan uçak Paris'e indi.

Çinli çok sayıda tıbbı üretim yapan şirket de Sırbistan ve İspanya'ya yardım göndermeyi de sürdürüyor.

ulusal.com.tr

ABD, Kovid-19 nedeniyle global seyahat uyarısını 4. seviyeye çıkardı Dünya Irak'ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 14'e yükseldi Dünya ABD'de Kovid-19 kaynaklı vaka sayısı 10 bini aştı Dünya Tunus'ta koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı Dünya