Osman Kavala tutuklandı

Osman Kavala, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan tutuklandı. Kavala ifadesinde, "15 Temmuz darbe girişimine destek olmak ile ilgili tüm iddialar asılsızdır." dedi.

Abone ol

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala tutuklandı. Suçu; "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek."

Gezi davasında beraat kararı verilen Kavala için tekrar harekete geçildi. Tahliyesinden saatler sonra hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması başlatıldı.

Osman Kavala, soruşturma savcılığınca tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı.

İfadesinde 2 yıl 4 aydır hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu belirten Kavala, suçsuz olduğunu ifade etti.

KAVALA'NIN İFADESİ

"30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararının tescil etmiş olduğu gibi ve daha önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının açıkça belirttiği gibi maruz kaldığım sıra dışı vahimlikteki bir hak ihlalinin dünkü gözaltı kararı ve bu akşam gördüğümüz savcının sevk yazısı bu hak ihlalinin devam ettirilmekte olduğunu göstermektedir. Daha önceki ifademde belirtmiş olduğum gibi 15 Temmuz darbe girişimine destek olmak ile ilgili tüm iddialar asılsızdır."

Nöbetçi Hakimlik, Kavala'nın kaçma şüphesinin bulunduğunu belirtti. Adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı vurgulandı. İşte bu gerekçelerle şüphelinin "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması Gündem Osman Kavala yeniden gözaltında Gündem TGB: ODTÜ’de PKK’ya geçit yok Gündem Şentop'tan Macron'a tepki Gündem