Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanvekili Gürdoğan tarımda son durumu değerlendirdi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan Ulusal Kanal’da Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Abone ol

2020 çay alım fiyatlarını değerlendiren Gürdoğan, "Her şeyden önce bu yıl çay fiyatından çok çayın toplanabilirliği meselesinin ön plana çıktığını söylemeliyiz. Çayı toplamak için bölgemize Gürcistan’dan gelen mevsimlik işçiler ve il dışından gelen tarla sahipleri için yapılan düzenlemeleri olumlu buluyoruz. Çay fiyatlarının da güncel duruma bağlı olarak normal olduğunu söyleyebiliriz. Gıda güvenliğinin sağlanması için bütün tarım ürünlerinde üreticilerin tarlalarına rahatça girip çıkması gereklidir. Üretimin durmaması için bu konularda bir yol haritası belirlemeliyiz" önerisinde bulundu.

Çiftçilerin bu süreçte neler yapması gerektiği ile ilgili olarak Gürdoğan, "Cumhurbaşkanımız izinlerin e-devlet üzerinden alınabileceğini belirtti. Ancak çiftçilerimizin çoğu teknoloji kullanımı konusunda yeterli birikime sahip değildir. O nedenle muhtarlıkların, kaymakamlıkların ve tarım il müdürlüklerinin çiftçilerimize yardımcı olması gereklidir" dedi.

Koronavirüs ile mücadelede üretimin devamı için kurulması planlanan Tarım Kurulu ile ilgili görüşlerini de dile getiren Gürdoğan, "Tarımla ilgili olarak böyle bir kurulun kurulmasının acil olduğunu düşünüyoruz. Tarım kurullarının bölgesel olarak faaliyet yürütmesi gerektiği inancındayım. Koronovirüsün yarattığı krizde üretimin daha sağlıklı yapılabilmesi için bu kurulların kurulması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde tarımı planlamak için sürecin bir fırsat yarattığını düşünüyorum. Tarımda özellikle devletimizin yapması gereken girdi maliyetlerini düşürerek çiftçimizi yeniden üretimin içine dahil etmektir" açıklamasında bulundu.

ulusal.com.tr

3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi Gündem Türkiye'den o açıklamaya sert tepki Gündem AVM'lerle ilgili 81 il valiliğine genelge Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan 'AVM' tepkisi! Gündem