AKP'de HDP çatlağı

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in "HDP'li vekiller tutuklanmasaydı iyi olurdu" sözleri iktidar partisi içinde yeni bir çatlak yarattı. Şahin’e, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un ardından AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den de yanıt geldi. Dokunulmazlıkların kaldırıldığını hatırlatan Metiner, "Yargı işini yapmayacaksa biz niye bu fezlekeleri yargıya taşıdık" diye sordu.

Abone ol

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in bu sözleri AKP'de tepkiyle karşılandı.

Şahin'e tepki, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Dokunulmazlıkların kaldırıldığını hatırlattı Metiner.

"KABUL EDİLEMEZ: Yargı işini yaptığında yargıyı eleştiren biziz. Bu çelişki anlaşılabilir bir şey değil. Eğer fezlekelerin gereği yapılmayacaksa biz AK Partili vekiller ve Millet Meclisi olarak niye bu fezlekeleri yargıya taşıdık? Gereğini yapmasın diye mi taşıdık. Bu anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir şey değil."

Metiner’in Şahin'e, "HDP’li Belediyelere kayyum atanmasına da karşı çıkıyor mu bu arkadaşlarımız" diye sorması dikkat çekti.

AKP milletvekili Metiner, Şahin'in bu açıklamalarına da yanıt verdi. Metiner, "Bu, Anayasa Mahkemesini ilgilendiren bir konu değildir. Mehmet Haberal olayı ile de mukayese etmek hukuken ve siyaseten doğru değil" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Şahin'in HDP ile ilgili açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a sorulmuştu. Kurtulmuş, "Biz siyasetçiyiz, davalarla ilgili yönlendirecek şeyler söyleyemeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erol Manisalı, ŞİÖ tartışmalarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Terör örgütü PKK'nın kolu TAK, Adana Valiliğine yönelik saldırıyı üstlendi Gündem Teslim olan terörist itiraf etti Gündem Valilik açıkladı: 30 gün süreyle yasaklanmıştır Gündem