İstinaf'tan FETÖ çatı davasında karar

15 Temmuz öncesi FETÖ'nün üst düzey yöneticileri hakkında açılan davada yerel mahkemenin verdiği hapis cezaları İstinaf mahkemesi tarafından onaylandı. Yerel mahkemenin 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 3 sanığın ise 10 yıl 6'şar ay hapse çaptırılmasını hukuka uygun bulundu. Cezalandırılan isimler arasında eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Zaman Gazetesi imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya da bulunuyor.

Abone ol

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi, 15 Temmuz öncesi FETÖ hakkında açılan kritik davada yerel mahkemenin verdiği hapis cezalarını onadı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi yaptığı yargılama sonrası 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza vermiş, 3 sanığı ise 10 yıl 6'şar ay hapse mahkum etmişti.

Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Zaman Gazetesi imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya, Ak Parti milletvekili İlhan İşbilen ve FETÖ lideri Fetullah Gülen’in halasının oğlu Kazim Avcı davada ağırlaştırılmış müebbet alan isimlerdi.

10 yıl 6’şar ay hapis cezası ise Gülen’in avukatlarından Abdülkadir Aksoy, avukat Ali Çelik ve iş insanı Dilaver Azim’e verildi. Yargılama sonucunda FETÖ elebaşı Gülen ile birlikte bazı sanıkların dosyalarını firari olmaları nedeniyle ayrıldı.

Yerel mahkemenin kararına itirazlar sonucu dava İstinaf görevi yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi'ne taşındı. 20’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin bütün ceza kararlarını hukuka uygun buldu.

Gerekçeli kararda Karaca, İşbilen, Kaya ve Avcı’nın terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile doğrudan irtibatı bulunduğu belirtildi. Bu sanıkların, Gülen’e faaliyetleri hakkında bilgi verdikleri, ondan emir ve talimat aldıkları da ifade edildi.

Ayrıca sanıkların örgüt hiyerarşisinde üye konumunda bulundukları kaydedildi.

İstinafın kararını onayladığı Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce açılmıştı. FETÖ ile ilgili kritik tespitlerin yapıldığı davanın iddianamesinde Ergenekon kumpasının FETÖ'nün işlediği suçlardan biri olduğu kaydedildi. İddianamede, "Ergenekon davası cemaat için geçmişteki pis işlerini içine attığı ve kendisi üzerindeki bütün kuşkuları yok etmek için kullandığı bir nevi çöp tenekesidir” denildi.

FETÖ'cü kumpasta hedef alınan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de bu gerekçeyle FETÖ çatı davasına müdahil olmuştu. Perinçek'in Avukatı Nusret Senem, müdahillik başvurusunu Perinçek'in FETÖ'cü sanıklardan zarar gördüğü gerekçesiyle yapmıştı.

ulusal.com.tr

Eski HDP Milletvekili Altan Tan'dan PKK itirafı: "Duyanlar duymayanlara anlatsın'' Gündem Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu: İzmir'de uzaktan eğitim kararı Gündem Bakan Kurum'dan yeni konut açıklaması Gündem Deprem için acil çözüm önerileri Gündem