Irak Türkmenlerinden önemli çağrı

Irak'ta taraflar arasında hükümet kurma görüşmeleri devam ederken Türkmenlerden önemli bir çağrı geldi. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi "Türkmenlerin de hükümet görüşmelerinde yer alması gerektiğini" vurguladı. Kendilerinin azınlık olarak görülmesinin doğru olmadığını belirten Salihi, Türkmenlerin tek bir çatı altında toplandığını ifade etti.

Abone ol

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimler sonrası hala hükümet kurulamadı. Taraflar arasında hükümet kurma görüşmeleri devam ederken Türkmenlerden önemli bir çağrı geldi.

Çağrıyı yapan Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, Irak'ta Türkmenler olmadan hükümet kurmanın yanlışlığına işaret etti.

Salihi, Türkmenlerin kendi arasında bölündüğüne ilişkin iddialara da yanıt verdi. Şii liderlere seslendi.

12 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Sadr Grubu birinci, Haşdi Şabi'nin içinde yer aldığı Fetih Koalisyonu ikinci, Nasır Koalisyonu ise 3'üncü parti olmuştu. Ancak birinci çıkan Sadr Grubu tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde edememişti.

Taraflarla temas halinde olan Ankara bir an evvel Irak'ta yeni hükümetin kurulmasını teşvik ediyor. Süreci yakından takip eden Ankara, Türkmenlerin yeni Irak yönetimine katılımını önemsiyor.

ulusal.com.tr

​Bayramda el ele gönül gönüle Gündem Çiftlik Bank'tan sonra Kaşar Bank Gündem 22 kişiydiler! Terör örgütü PKK'ya 'üst düzey' darbe Gündem TSK'dan üs bölgesinde nöbet tutan askere sürpriz Gündem