TSK'dan PKK'ya operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, uzun bir aranın ardından PKK'ya yönelik geniş çağlı operasyon başlattı. Operasyonlar, PKK'nın saldırdığı Hakkari Dağlıca bölgesinde yoğunlaştı. Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan F-16'lar Dağlıca’da PKK noktalarını bombaladı.

Abone ol

TSK, PKK'ya kaşrı taarruza geçti. Uzun bir aranından ardından TSK, teröristlere karşı geniş çaplı bir operasyon başlattı ve PKK ait noktaları vurdu.

Operasyon PKK'nın 3 gündür saldırdığı Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde başlatıldı.

Genelkurmay, Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verdi. Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 savaş uçakları tarafından hava operasyonu düzenlendi. Türk savaş uçakları PKK’ya ait Dağlıca’daki birçok hedefi vurdu.

Hava operasyonunda PKK’nın ağır zayiatlar verdiği kaydedildi.

Operasyonun, açılım sürecinin başlamasından sonra PKK’ya karşı yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğu belirtildi.

Operasyonlara ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden de açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırılara misliyle karşılık verildiği duyuruldu.

Açıklamada, F-16 ve F-4 uçaklarıyla yapılan operasyonda PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi. Kalan PKK'lılarıın bölgeden kaçtığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

500 polisle operasyon Gündem 2 milyar liralık operasyon Gündem PKK karakola saldırdı Gündem Talat Paşa Komitesi 100. yıl çalışmalarına hız verdi Gündem