Özelleştirmede sonra gelen faturalara Antalyalılar tepki gösterdi

Özelleştirilen elektrik Antalya da yurttaşları canından bezdirdi. Özelleştirmeden sonra Antalya, Burdur ve Isparta'nın elektrik dağıtımı Cengiz Limak Kolin (CLK)'ne satıldı.

Abone ol

Son aylarda bir çok bölgede yaşanan sık ve uzun süreli elektrik kesintileriyle bıkan yurttaşlar bu kez de yüksek miktarlarda gelen faturalarla karşılaştı. Özelleştirmeden sonra cebi yanan yurttaşlar Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

İnternet'e düşen yolsuzluk tapelerinde 'Bu milettin a..... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken Cengiz Holing yönetim kurulumu başkanı Mehmet Cengiz'in CLK ortaklarından olduğunu kaydeden yurttaş, 'daha önce ödediğim fatura en fazla 125-130 lira civarında bu sefer 546 lira fatura geldi. Bu şirketin ortaklarından biri millete küfür eden birisiydi şimdi küfretmenin anlamını anlıyoruz.Bizlerle oynayacağını gayet iyi anlıyoruz ' dedi.

Sayaçlara güvenmediğini kaydeden bir yurttaş şunları kaydetti; 'Sayaçlarda bir sahtekarlık var yarım tur fazla dönse ne olacak.Bana 530 lira fatura geldi daha önce aylık 160 geliyordu'

Bir buçuk aylık faturasının 1.105 lira geldiğini belirten yurttaş, ' Devlet buna el atmalı çözüm bulmalı. Vatandaş mağdur herkes emekli burada herkes zor durumda kimse faturalarını ödeyemiyor. Taksitlendireceğiz diyorlar çözüm mü ? taksitlendirirken de faiz koyacaksın.Bize sormadan bizim sayaçlarımızı değiştirdiler biz o sayacın bedelini zaten ödedik bir daha sayaç bedeli tahsil ediyorlar' diye konuştu.

Daha önceki faturalarının 120 lira civarında olduğunu belirten bir diğer yurttaş, ' Bu sefer faturam 538 lira hepsi KDV. Ben emekliyim aldığım 850 lira para ben bunu nasıl ödeyeceğim. 'dedi.

Fan makinesi ile bir anne, kız yaşadıklarını belirten yurttaş, '640 lira elektrik faturası geldi. Ben emekli eşiyim, eşimde yok nasıl ödeyeceğim ne yapacağım ben bu işi kare bir fan ile ısınıyoruz dibine sokulup başka bir şeyimiz yok ne yapacağım öde diyorlar nasıl ödeyeceğim' dedi.

Faturalarda art niyet olduğunu kaydeden yurttaş, ' Emekli maaşını ayın 18'inde alıyorum son ödeme tarihi ayın 17'si burada bir art niyet var dürüst olduklarını düşünüyorum' diye konuştu.

Özelleştirmeden sonra fatura tarihlerinin değişmesinden yakınan yurttaş, ' Bizim aldığımız maaşlarımızla orantısız oldu. Ödemekte güçlük çekiyoruz. Kamu yararına bir şey elektrik devlet bunun arkasında durmuyor özelleştirilen firmaların arkasında duruyor.Bu işi siyasiye çevirmeyin diyorlar ama arkasında siyasi bir karar olduğu için biz bu durumdayız.Bu çok endişe verici bir durum' dedi.

Eylemde sık sık 'CLK Elini Cebimizden Çek', 'CLK Bizi Soyma', 'Enerji Haktır Satılamaz' sloganları atıldı.

Haber: Merve Demirağ

Fotoğraf: Ekin Akgün

ulusalkanal.com.tr

Avro tepe taklak Ekonomi TL tek başına yeter mi? Ekonomi Tersane işçileri buluştu! Ekonomi EPDK ceza yağdırdı! Ekonomi