Terör örgütlerine dört koldan operasyon

Mersin'de Jandarma ekiplerinin terör örgütleri FETÖ, PKK/KCK ile TKP/ML'ye yönelik operasyonlarında 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de yapılan 3 ayrı operasyonda çeşitli terör örgütleri adına faaliyet gösterdikleri ileri sürülen 10 zanlı yakalandı

Abone ol

Mersin'de, terörle mücadele operasyonlarında 5 zanlı yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, silahlı terör örgütlerinin faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yapılan operasyonlarda, 3 şüpheli PKK/KCK terör örgütü, bir zanlı da TKP/ML terör örgütü propagandası yapma suçundan gözaltına alındı.

Operasyonlarda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddia edilen bir şüpheli de yakalandı.

BAYBURT'TA 5 GÖZALTI

Örgütün kadın yapılanmasında yer alan 4 şüpheli ile askeri mahrem yapılanmasındaki uzman çavuş gözaltına alındı. 2 firari rütbeli askerin yakalanması için çalışma yürütülüyor

Bayburt merkezli 4 ilde FETÖ yönelik operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bayburt, Sivas, Amasya ve Hatay'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, FETÖ'nün kadın mütevelli grubunda görev üstlendiği, ByLock kullandığı tespit edilen F.Ç, M.Y, E.S, N.T. isimli 4 kadın ile örgütün askeri mahrem yapılanmasında yer aldığı ve darbe girişiminde rol aldığı belirlenen uzman çavuş G.Y. gözaltına alındı.

Haklarında yakalama kararı bulunan ancak firari durumda olan üsteğmen U.U. ile uzman çavuş İ.T'nin yakalanması içinse çalışma başlatıldı.

Şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere Bayburt'a getirildi.

İZMİR'DE 3 AYRI OPERASYON

İzmir'de düzenlenen 3 ayrı operasyonda, terör örgütleri PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah kent genelinde PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP terör örgütlerine yönelik 3 ayrı operasyon düzenledi.

Kent merkezi ve Aliağa ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın talimatlarıyla hareket ettikleri iddia edilen 5 zanlı yakalandı.

İl merkezi ve Foça ilçelerinde belirlenen adreslere baskın yapan ekipler de DHKP/C ve MLKP terör örgütleri adına faaliyet yürüttükleri ileri sürülen 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise terör örgütü MLKP adına faaliyet gösterdikleri tespit edilen şahıslara yönelik operasyonda 2 zanlıyı yakaladı.

Operasyonlarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde terör örgütleri FETÖ, IŞİD, PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP'ye yönelik operasyonlarda 60 zanlının yakalandığı, bu operasyonların, terör örgütlerinin kentteki yapılanmalarına büyük darbe vurduğu kaydedildi.

Yeni sistemde askerlik kaç ay olacak? Askerlik düştü mü? Askerlik kısalmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ne açıklaması yapmıştı Gündem Kalın: Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT SYDD açıkladı: Toplanan tüm imzaları teslim etmek için Beştepe'ye gittiler! İşte EYT'lilerin büyük mücadelesinde gelinen son nokta ve "varız, burdayız, kazanacağız" açıklaması Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'lilerden 1 milyon kişiyi İstanbul Maltepe'de toplamayı hedefliyor! EYT'liler: Biz varız demek için Maltepe'de olacağız Gündem