Devletin internet siteleri Tayyip’in reklam panosu gibi

İktidar, yerel seçimler yaklaştıkça devletin bütün olanaklarını kendi propagandası için kullanmaya başladı. Bunun en somut örneklerinden biri de kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi internet siteleri.

Abone ol

Çarşamba günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan ve çoğu ‘çakma’ diye tabir edilen birtakım tesisin açılış töreni için hazırlanan afiş ve internet reklamları, birçok kurumun resmi internet sitesinin ana sayfasına ‘banner’ olarak yerleştirildi. Kurum sayfaları açılır açılmaz vatandaşların karşısına Erdoğan reklamı çıkıyor. İnternet sitelerinde Erdoğan reklamlarının yer aldığı kamu kurumlarından bazıları şunlar:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü. Aynı reklam AKP Genel Merkezi’ne ait internet sitesine de ‘banner’ olarak yerleştirildi. Öte yandan Ankara’daki birçok ilan ve reklam panosu da, devlete ait internet sitelerindeki görsellerle donatıldı.

Aydınlık / Ankara

Balbay'ın tahliyesine bakın kim ne dedi Gündem KCK operasyonu Gündem Gezi Tutuklularının aileri meclis'ten çağrı yaptı Gündem Balbay'a tahliye kararı için neden bu kadar beklendi? Gündem