MEB illere gönderdiği yazıda duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, kronik hastalığı olan lise öğrencilerinin yüz yüze eğitim başladıktan sonra uzaktan eğitim görebileceğini açıkladı. Bakanlık illere 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı iş ve işlemlerine ilişkin yazı gönderdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kronik hastalığı olan lise öğrencilerini ilgilendiren bir haber geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, illere 2020-2021 egitim ve öğretim yılı iş ve işlemlerine ilişkin yazı gönderdi. Buna göre 21 Eylül’de yüz yüze eğitim başladıktan sonra, kronik hastalığı olan lise öğrencileri okula gitmek zorunda kalmayacak. Bu öğrenciler uzaktan eğitim görebilecek.

Bu lise öğrencilerinin rahatsızlıklarının Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız Sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alması gerekiyor. Öğrenciler sistemden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvuracak. Bu konuda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tedbirler alınacak.

Ayrıca yazıya göre ders yılı 31 Ağustos pazartesi günü başlayacak. Liselerde sorumluluk sınavları ile hazırlık yeterlilik sınavları ihtiyaç duyulması halinde iki haftaya yayılacak. Sınavlar 31 Ağustos ile 11 Eylül arasında yapılacak. Mümkün ise çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane gibi büyük mekanlar kullanılacak.

ulusal.com.tr

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu Eğitim MEB'den özel okullara ilişkin açıklama Eğitim Açıköğretim'de yaz okulu sınavları online yapılacak Eğitim YÖK Başkanı açıkladı: O kararlar artık yükseköğretim kurumlarının elinde Eğitim