43 terörist etkisiz hale getirildi

Bölücü terör örgütüne yönelik Kıran-3 operasyonu başlatıldı. 21 Eylül'de Siirt-Şırnak hattında icra edilen operasyonda şu ana kadar 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Kıran-1 ve Kıran-2 operasyonları da aralıksız sürüyor.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, 21 Eylül'de bölücü terör örgütüne yönelik Kıran-3 Operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Kıran-3 Operasyonu Siirt-Şırnak hattını kapsıyor. Şu ana kadar bölgede 2'si gri listede toplam 16 terörist öldürüldü.

Operasyonda ayrıca çok sayıda silah-mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 6 mağara, barınak, sığınak ile 4 EYP de imha edildi.

Operasyonda hedef; PKK'lıların kış üslenmesine darbe vurmak, hareket kabiliyetini yok etmek, teröristlerin bölgeler arası geçişlerini bitirmek ... Kıran operasyonları 17 Ağustos'tan itibaren bölgede başarılı bir şekilde icra ediliyor.

Bu kapsamda, Kıran-1 Operasyonu, Hakkari-Van-Şırnak, Kıran-2 Operasyonu, 27 Ağustos'tan itibaren Mardin-Batman-Şırnak ve Kıran-3 Operasyonu Siirt ve Şırnak ara hattında başlatıldı.

3 operasyonda bugüne kadar toplam 43 terörist etkisiz hale getirildi. Arazi aramalarında 58 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

İçişleri Bakanlığı, Kıran operasyonlarının genişleyerek devam edeceğini bildirdi.

ulusal.com.tr

İdil'de 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika... Adana'da bombalı saldırı Gündem BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'yi ziyaret edecek Gündem Erdoğan'dan operasyon mesajı Gündem