Bahçeli'den yeni başkanlık açıklaması

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Türkiye'nin dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız" dedi. Başkanlıkla ilgili de konuşan Bahçeli, "Fiili başkanlığı kılıf aranması beyhude bir çabadır. Meclis'te ne dersek milletin karşısında da onu deriz" ifadesini kullandı

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Cumhuriyet'i yıkma çabaları dün vardı bugün de vardır. Demokrasi kundakçıları ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Düşmanları yeniden bozguna uğratacağız.

"ÜLKEMİZ ANORMAL TEHDİTLERLE MEŞGUL OLMAKTADIR"

Bu hafta sonu karşılayacağımız Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü şimdiden kutluyorum. Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Korku ve kaygılar tavan yapmaktadır. Ülkemiz iç sorunlar ve diğer yanda anormal tehditlerle meşgul olmaktadır.

Terör Türkiye'yi ablukaya almıştır. Irak ve Suriye odaklı gerilimde hem ülkemizin iç sorunu hem de bölgesel istikrar zedelenmektedir. Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma Bakanı anlaşıldığını açıklasa da Bağdat tam tersini öne sürmüştür. IŞİD önce Kerkük'e saldırmış, Türk askerinin konuşlandığı Başika da IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. TSK mücadeleye destek vermiştir. Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır.

​Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle aynı şeydir.

"IRAK TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI DİZ ÇÖKTÜĞÜNDEN..."

Irak terör örgütlerine karşı diz çöktüğünden, egemenlik haklarından vazgeçtiğinden her türlü dış telkine ve teslime müsait hale gelmiştir. Bu ülkedeki istikrarsızlık ortamı Türkiye'yi doğrudan doğruya etkiliyorsa buna suskun kalmamız akıl ve mantığa asla sığmayacaktır.

"HESABINI KİM VERECEK?"

Türkmen katilleri birbirlerini cesaretlendirmişlerdir. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? IŞİD ve FETÖ neyse PKK aynısı değil midir? Yakın bir gelecekte Kerkük, Tazehurmatu, Tel Afer'de katliamlar seriye bağlanırsa hesabını kim verecektir?

"KÜRDİSTAN İÇİN OYUNLAR OYNAYANLAR AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR"

Türkiye, Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. İtirazların artık bir manası yoktur. Misak-ı Milli'nin ruhuna mı bağlanacağız yoksa üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız. Ecdadın emanetlerine korkusuzca sahip çıkmaktan başka alternatifimiz olmayacaktır. Kerkük ve Musul enerji kaynaklarını sömürmek isteyenlerle Kürdistan için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar. Türk milletinin ne eli tükenir ne de nefesi kesilir. Biz okumuzu atıp yayını hala asmadık, asmaya da niyetimiz yoktur.

ulusalkanal.com.tr

Teröristler taş ocağına saldırdı, çatışma sürüyor Gündem Minibüs zırhlı polis aracına çarptı: 6 yaralı Gündem İhanet uçuşlarının devlete zararı: 37 milyon 500 bin TL Gündem Antalya'da patlama Gündem