Yeni dönem bugün başladı! Ehliyetler değiştiriliyor

Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki düzenlemeyle eski tip sürücü belgeleri bugünden itibaren yeni belgelerle değiştirilmeye başladı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de bugün uygulamaya konuldu.

Abone ol

Yeni yılla birlikte ehliyette yeni dönem de başladı.

Mevcut ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerin; biyometrik fotoğraf ve sağlık raporlarını hazırlamaları gerekiyor. Sürücülerin 5 yıl içinde ehliyetlerini yenileriyle değiştirmek zorunda.

Değişen sadece ehliyet değil. Yeni sistemle sürücü kurslarındaki eğitimlerde değişti.

Adaylar artık otomatik vitesli araçlarla da eğitim alıp sınava girebilecek. Ehliyetleri ise sadece otomatik vitesli araçlarda geçerli olacak. Düz vitesli araç kullanabilmeleri için ek ders almaları gerekecek.

Sürücü kurslarında verilen eğitime ”Trafik adabı dersi” de eklendi. 4 saatlik 'trafik adabı dersi' teorik olarak verilecek. Adaylar trafiğe çıkmadan önce direksiyon eğitimini ise simülasyonda alacak.

Sınavlarında başarısız olanlar, kursa devam etmeden, kurs ücreti ödemeden üç kez sınava girebilecek.

Direksiyon sınavında başarısız olanlar ise başarısız oldukları her sınavdan sonra kursun ders ücretini ödeyecek ve en az iki saat direksiyon eğitimi dersi alarak toplam üç dönem daha sınavlara girebilecek.

HABER: BARIŞ URAL KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Yeni dönem bugün başladı! Ehliyetler... paylaşan: ulusalkanal

Yeni dönem bugün itibariyle yürürlüğe girdi Sağlık Bakanlık açıkladı! Bu ürünleri almayın Sağlık İşte İstanbul'da yılın ilk bebeği! Bakan altın taktı Sağlık YGS'de baraj puanı yükseltildi! YÖK açıklama yaptı Sağlık