Ünlüler Altın Portakal'ı işte böyle değerlendirdi

Altın Portakal'ın 50 yılı geride bırakmasının sırrı ne? Ulusal Kanal'a konuşan sanatçı ve yöneticiler festivali değerlendirdiler.

Abone ol

Haber: Süphan TOKER

Kamera: Devrim DÖNMEZ

Altın Portakal 50'inci yılını kutluyor.

Sanatçılar ve yöneticilere göre, başarının sırrı Antalya halkının desteği.

"Antalya güzel Antalya. Antalya ya umut aydınlık günler 50 yılı geçecek Altın Portakal'lı sinema festivalleri diliyorum. Bu kadar sahip çıkan insanına, filmine, sanatına altın portakalına, gerçekten görülmemiştir"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya halkının festivaline sahip çıktığını vurguladı.

"En başta Ulusal Kanal seyircilerini selamlıyorum. 50. Yılda Antalya festivalini çok güzel kucakladı. Kortejde on binlerce insan vardı desem hafif kaçar. Bu bir noktada Antalya halkının kültüre vazgeçilmez bağlılığını, sinema sanatını sinema sanatçısını özellikle yeşil çam sanatçısını ne kadar coşkuyla kucakladığını gösterir"

Oyuncu Gülsen Tuncer, Altın Portakal festivalinde halk ile sinemanın iç içe olmasına dikkat çekti.

"Halk ile sinemanın böylesine bir araya geldiği bir festival daha duymadım. Bu sıcaklıkta bu yakınlıkta, Herkes bizi akrabası gibi bağrına bastı. Halkın sanata sanatçıya sinemaya, yani Ulusal sinemamıza coşkusu muhteşem."

Antalya Kültür Sanat Vakfı başkanı Tufan Dağistanlı ise hedef 100'üncü yıl dedi.

"Antalyalıların bu festivali 100. Yılına taşıyacağına da eminim. Arkadaşlarla sohbetlerde 1'inci 50 yılı kapattık 2'inci Elli yılın başlangıcı olarak bahsediyoruz. Böyle bir slogan yarattık"

Festivalin güzelliğine dikkat Çeken oyuncu Erkan Can ise Tiyatro'nun festivale dahil edilmesini teklif etti.

"Baksana bu tam bir festival. Ama gönül isterdi ki burada Tiyatro'da olsun. İstanbul'dan oyunlar gelsin sahnelerde parklarda oynansın"

ulusalkanal.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan skandal görüntüler Gündem Cem Uzan'dan şok açıklama: Savcı Öz tehdit etti Gündem PKK'dan paket açıklaması Gündem Direnişe özel toplantı Gündem