Şırnak'taki ailelere destek yağdı

PKK'yı çaresizleştiren Diyarbakır'daki kahraman annelerin başkaldırısı Şırnak'a yayıldı. Türk bayraklarıyla Şırnak sokaklarında “Kahrolsun PKK” sloganları atan analara siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve Diyarbakırlı ailelerden destek geldi. PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye karşı artık hiçbir annenin sessiz kalmayacağı vurgulandı. Eylemlerin de dalga dalga büyüyeceği açıklandı.

Abone ol

Cesur anneler Türk bayraklarıyla PKK ve HDP’ye meydan okudu. Evlatlarını dönene kadar eylemlerin devam edeceğini vurguladı.

Hacire ananın çığlığıyla başladı terör örgütüne karşı isyan... Evladını dağa kaçıranlardan hesap sormak için HDP Diyarbakır İl Binası kapısına dayandı. Bir annenin cesareti tüm anaları o kapıya getirdi ve 3 Eylül 2019’da Diyarbakır’da Evlat Nöbetleri başladı.

Ailelerin kararlılığı, Türk Ordusunun başarılı operasyonları ve ikna çabaları sayesinde terör örgütünde çözülme süreci de hız kazandı. Bir yılda 17 aile evladına kavuştu. Umudun fitilini yakan Diyarbakır’daki ailelerin isyanı Şırnak’a da yayıldı.

Şırnak’ta 10 Eylül’de ellerinde Türk bayraklarıyla HDP İl Binası önüne yürüyen kadınlar PKK ve siyasi uzantısına meydan okudu. Her hafta HDP il binası önünde eylem yapacaklarını ilan eden kadınlara destek de gecikmedi. Siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve Diyarbakırlı analar Şırnaklı kadınlarla omuz omuza olduğunu duyurdu. Destek açıklamaları Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve oğlunu PKK'dan kurtarmak isteyen annelerden geldi.

Vatan Parti Öncü Kadın neoliberal kadın örgütlerinin de söz konusu eylemlere destek olmasını istedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği de evladı kaçırılan annelerin dernekle iletişim kurması için çağrı yaptı.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

İstanbul'da teknelerde kına nişan ve düğünler yasaklandı! Kararın uygulanacağı tarih açıklandı Gündem KKTC'deki Kovid-19 hastalarının Türkiye'ye nakli sürüyor Gündem Ankara Valiliği kademeli mesai düzenlemesine gitti! Hangi kurum saat kaçta işe başlayacak? Gündem Vefa Salman'ın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılması talep edildi Gündem