Dalya plajı halka kapatıldı

İstanbullular'ın yaz, kış uğrak yerlerinden biri olan Dalya plajı halka kaptıldı. Etrafı demir tellerle çevrilerek kimsenin sokulmadığı plaja tepki gösteren Mimarlar Odası, uygulamanın kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

Abone ol

İstanbulluların yaz aylarında denize girebildiği ender yerlerden olan Dalya plajı halka kapatıldı.

Sarıyer Demirciköy'ü yakınlarında bulunan plaj, "kiralama" yoluyla eğlence sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete devredildi. Çevresindeki arazi ile birlikte demir tellerle çevrilen plajın girişine "Kısa bir kış molasından sonra görüşmek üzere.." yazan bir tabela yerleştirildi.

Yaz aylarının yanı sıra kışın da yurttaşların uğrak yeri olan plaja girmek isteyenler alandaki görevliler tarafından bölgeden uzaklaştırılıyor.

Uzmanlar, uygulamanın açıkca kanunlara aykırı olduğunu belirtiyor. Kumsalların kamu niteliği taşıyan yerler olduğunu, dolayısı ile hiçbir koşulla kamunun kullanımına yasaklanamayacağını söyleyen Mimarlar Odası yetkilileri, bölgenin 1'nci derece SİT alanı olduğunu vurguluyor.

3621 sayılı Kıyı Kanun'da "Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir" hükmü yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

28 gün oldu: Haber yok! Yurt Donmak üzere olan 3 kişiyi UMKE kurtardı Yurt Bursa'da feci ölüm! Yurt Trabzon’da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı Yurt