CHP bazı KHK'ların iptali için AYM'ye başvurmuştu

CHP, Anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile bazı kanun hükmünde kararname maddelerinin iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Yüksek Mahkeme "Anayasaya aykırılık olmadığı" gerekçesiyle CHP'nin başvurusuna ret kararı verdi.

Abone ol

CHP, Emekli Sandığı kanunu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen bazı geçici maddeleri, şekil bakımından Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla AYM'ye taşımıştı.

CHP'nin söz konusu maddelerle ilgili iptal ve yürürlüklerinin durdurulması talebini inceleyen Anayasa Mahkemesi, kararını verdi.

Yüksek Mahkemenin, kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda başvuruya konu maddelerde Anayasaya aykırılık olmadığı belirtilerek CHP'nin başvurusunun reddedildiği belirtildi.

Başvurular, fazla ve yersiz ödenen tutarların geri alınması ve yabancı bayrak çekilmiş yatları kapsıyordu.

ulusalkanal.com.tr

İzmir’de engelli milli sporcu Büşra Ün'den alınan para sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ harekete geçti Gündem HDP'li Önlü için 'Zorla getirme' kararı Gündem PKK'nın finans kaynağına bir darbe daha Gündem Rum asıllı Kore gazisi askeri törenle toprağa verildi Gündem