İstanbul'da Atatürk ile Jose Marti'nin büstü çalındı

Küba'nın milli kahramanlarını Jose Marti ve Atatürk'ün İstanbul Esenyurt'ta yan yana bulunan büstü çalındı. Ulusal Kanal WhatsApp hattından haber merkezimize ulaşan semt sakinleri, 2 aydır olayla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını belirterek, büstlerin yeniden yapılmasını istiyor.

Abone ol

Ulusal Kanal WhatsApp ihbar hattına gelen fotoğraflar İstanbul Esenyurt'tan.

1994 yılında dönemin belediye başkanı Gürbüz Çapan ve yakın zamanda hayatını kaybeden Küba'nın devrim önderlerinden Fidel Castro'nun girişimleri yaptırılan dostluk anıtı işte bu halde.

Anıt, bakımsızlıktan harap olmuş; mermer plakası düşmüş ve Atatürk ile Küba'nın milli kahrmanlarını Jose Marti'nin yan yana bulunan büstü çalınmış.

Esenkent Mahallesinde, hatta adını da Küba'nın başkenti "Havana"dan alan parktaki bu hırsızlık yaklaşık 2 ay önce yaşandı. Ancak, çevredeki yurttaşların ihbarlarına rağmen yetkililer sessiz kaldı.

Haber merkezimize ulaşan semt sakinleri tepkili. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Havana'da bulunan büstünün iyi korunduğuna dikkat çeken mahalleli, yetkililerden biraz olsun duyarlılık bekliyor.

Kübalı ozan Jose Marti 1869’da özgürlük düşünceleri yüzünden hapsedilerek İspanya’ya sürüldü. Bir süre New York’ta gazetecilik yapan Marti, Küba Devrimci Partisi’ni kurarak Venezuela’ya geçti.

Küba’nın İspanyollara karşı verdiği özgürlük savaşını başlatan Marti, 42 yaşında Dos Rios savaşında öldürüldü.

Ünlü Guantanamera şarkısının sözlerini yazan Marti, Güney Amerika’nın en çok saygı duyulan özgürlük kahramanlarından biri.

ulusalkanal.com.tr

6 ilde elektrik kesintisi Gündem İzmir'de sahte içki operasyonu Gündem Van'da kaçak sigara operasyonu Gündem Beyin cerrahının bıçaklanması Gündem