Moskova'da başlayan Suriye müzakeleri sona erdi!

Rusya'nın inisiyatifiyle Moskova'da başlayan Suriye müzakereleri sona erdi. Suriye Hükümeti heyeti ile muhalifler, 4 başlıkta uzlaştı.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 gündür süren Suriye müzakereleri sona erdi. Bir yıl aradan sonra ilk kez Moskova'da yüz yüze görüşme yapan Suriyeli muhalifler ile Suriye Hükümeti heyeti, 4 başlıkta uzlaştı.

Müzakerelerde Şam heyetine Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi başkanlık etti. Muhalefet heyetinde ise Halk İradesi Partisi Genel Başkanı Kadri Cemil, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye Ulusal Gençlik Partisi Başkanı Süheyr Sermini, muhalif sanatçı Cemal Süleyman ve Ulusal Çağrı Platformu Başkanı Semir el-Ayta'nın da arasında bulunduğu 30 kadar delege yer aldı.

Suriye'nin dışındaki muhaliflerin en büyük kanadını oluşturan Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu ise Moskova görüşmelerine katılmayı reddetti.

Suriye yönetimi ile muhaliflerin üzerinde uzlaştıkları 4 ana başlık ise şöyle: , Suriye'nin bütün bölgelerine acil olarak insani yardım ulaştırılacak. Uluslararası topluma, Suriye'ye uygulanan ekonomik yaptırımları hafifletme ve İsrail'in Suriye ile Lübnan'a karşı gerçekleştirdiği saldırgan eylemleri kınama çağrısı yapılacak. Ayrıca uluslararası toplumdan, Suriye'ye dış müdahale çabalarının engellenmesi talep edilecek.

İkinci Cenevre Konferansı'nda kapanan diyaloğu tekrar açan Moskova müzakereleri, uzun vadeli barış görüşmeleri ve Suriye konusunda düzenlenmesi planlanan geniş kapsamlı uluslararası konferans için hazırlık olarak görülüyor.

Fotoğraf: Sana

ulusalkanal.com.tr

Syriza hükümetin icraatlarından biri: O bildiriden imza çekmek oldu Dünya AKP’nin Başkanlık modeli Dünya Meclis Başkanlığı Soruşturma Komisyonu inceleme başlattı! Dünya ABD Küba pazarında Dünya