Ferit Hakan Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'nin yetiştirdiği en seçkin hukukçulardan olan Profösör Doktor Ferit Hakan Baykal, son yolculuğuna uğurlandı. Maramara Üniversitesi Devletler Hukuku Bölüm Başkanı olan Baykal'ın cenazesi, Üsküdar İlahiyat Fakültesi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Abone ol

Devletler Hukuku alanında Türkiye'nin yetiştirdiği en seçkin hukukçulardan olan Profösör Doktor Ferit Hakan Baykal, İstanbul'da son yolcuğuna uğurlandı.

11 Eylül Pazar günü hayatını kaybeden Baykal için İstabul Üsküdar'daki İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Baykal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyaset ve hukuk dünyasından birçok isim katıldı.

Öğrencileri de son yolculuğunda hocalarını yalnız bırakmadı.

Baykal'ın naaşı Üsküdar İlahiyat Fakültesi Camiin'de kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

1984 yılında Marmara Üniversitesi'nde Devletler Umumi Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Profösör Doktor Ferit Hakan Baykal, Devletler hukuku üzerine bir çok kitap yayımladı.

Marmara Üniversitesi Deniz Hukuku ve Deniz Çevresi Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin Kurucu Müdürü olan Baykal, Kıbrıs meselesinde Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile yan yana mücadele yürttü.

Ermeni Soykırımı yalanlarına karşı mücadelede de Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in yanında yer aldı. Talat Paşa Komitesi'nin de danışman üyeliği yaptı.

Ferit hakan Baykal 2007 yılında İşçi Partisi'nin açıkladığı Milli Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesinde Denizcilik Bakanı olarak anılmıştı.

Baykal, vefat etmeden önce Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Devletler umumi Hukuku ve Deniz hukuku Anabilim Dallarının Başkanlığını görevlerini yürtümekteydi.

Önceki gün yaşamını yitiren Ferit Hakan Baykal'ın ardından İstanbul Barosu açıklama yaptı.

Baro, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SEÇKİN BİLİM ADAMI İYİ İNSAN MİLLİ AYDIN PROF.DR.FERİT HAKAN BAYKAL

Öğretmenler, akademisyenler öğrencilerin hocası, öğrenciler hocalarının müfettişidir. Hocaları en iyi öğrencileri değerlendirir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler

Genel Hukuku Ana bilim Dalı Başkanlığı, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyeliği, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı dönemlerinde onun öğrencisi olanlardan –müfettişlerinden- dinlemelisiniz.

Prof.Dr.Ferit Hakan Baykal hakkında bir öğrencisinden bile olumsuz şeyler duyamazsınız.Size öğrenci dostu olmasından, her daim idareye karşı öğrencinin yanında yer almasından, fakülteden atılma ya da dönem kaybetmekten Hocanın sayesinde kurtulduklarından bahsedeceklerdir.

İstanbul Barosu Başkan adaylığı, İstanbul Barosu TBB delegeliği, İstanbul Barosu’nun önemli etkinliklerine katkılarında seçkin hukukçuluk, milli duyarlılık, aydın sorumluluğu bileşiminin bir kişide nasıl somutlaştığını görürsünüz.

Neo liberall rüzgarların hızlı estiği, fonlu etkinliklerin tavan yaptığı, ulus devlet karşıtlığının yükselen değer olduğu bir dönemde namuslu ve milli kalabilmenin seçkin örneği olarak hep yaşayacaksın. Anıların ve yaşam pratiğin bizlere yol göstermeye devam edecek .

Güle güle Ferit Hoca.Güle güle…

Haber: Ali Turna

Kamera: Canberk Hazar

PKK'nın sözde bölge sorumlusu eylem hazırlığında yakalandı Gündem Ailelerinden önce Mehmetçiği ziyaret ediyorlar Gündem Türkiye'den ABD'ye sert yanıt Gündem Bahçeli'den 'Yurtta Sulh Konseyi' açıklaması Gündem