ABD: Kore'ye ateş ve öfkeyle yanıt veririz

Amerika Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin füze denemelerine "ateş ve öfkeyle" yanıt vereceğini söyledi. Pyongyang yönetimi Trump'ın açıklamalarına daha sert bir yanıt verdi ve "Amerika'nın Guam açıklarına füze saldırısı hazırlığında olduklarını" söyledi. Trump yeni bir açıklama yaparak Amerika'nın nükleer silah deposunun yenilenmesi emrini verdiğini söyledi. Tansiyon yüksek... Koreliler, gelişmeleri ekran başında an be an takip ediyor.

Abone ol

Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında ipler geriliyor. Kore'nin "Amerika kendini güvende hissetmesin" açıklamasına Amerika Başkanı Donald Trump tatil için gittiği New Jersey'den yanıt verdi.

Trump, Kore'nin nükleer denemelerinin devam etmesi durumunda ABD'nin 'ateş ve öfkeyle' yanıt vereceğini söyledi.

Trump’ın açıklamalarından kısa bir süre sonra Kuzey Kore devlet ajansı, ordunun Guam adası etrafındaki bazı alanlara orta ve uzun menzilli balistik füze atılmasına ilişkin bir operasyon planını değerlendirdiğini açıkladı.

Haberde, Amerika'ya ciddi bir uyarı göndermek amacıyla olası saldırının Andersen Hava Üssü’ne yönelik düzenlenebileceği belirtildi. İki Amerikan B1B savaş uçağı hafta başında Andersen Üssü’nden kalkarak Kore yarımadası üzerinde 10 saate varan uçuş yapmıştı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden gelen açıklama üzerine Trump bir açıklama da Twitter hesabı üzerinden yaptı. Amerika'nın nükleer silah deposunun yenilenmesi ve modernize edilmesi için emir verdiğini söyleyen Trump, "Silah depomuz şimdi eskisinden çok daha güçlü. Umarım ki bu gücü kullanmamız hiçbir zaman gerekmez; ama dünyanın en güçlü ülkesi olmadığımız bir zaman asla olmayacak." dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un'un ‘diplomatik dil'den anlamadığını söyledi, "Trump, Kuzey Kore'ye Kim Kong-un'un anlayacağı dilden güçlü bir mesaj yolluyor" ifadelerini kullandı.

Gelişmeler Koreliler tarafından televizyonlardan an be an takip ediliyor.

ulusal.com.tr

Brüksel'de bomba alarmı Dünya Çin'de 7 büyüklüğünde deprem: 13 ölü, 175 yaralı Dünya ABD'deki Müslüman toplumundan Trump'a çağrı Dünya Chicago manzarasında sinema keyfi Dünya