Cezaevlerinin Kapıları Açılsın, Kumpasçılar Yargılansın

Vardiya Bizde Platformu'nun Antalya'daki 'Sessiz Çığlık' Eyleminde İşte Bu Talepler Öne Çıktı.

Abone ol

Her hafta cumartesi günü Kışlahan'da 'sesiz çığlık' eylemini sürdüren Vardiya Bizde Platformu üyeleri bu haftada da yağan yağmura aldırmadan eylemdeydiler. Başbakanın Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan'ın kumpas itirafının ardından Platform üyeleri hukuksuzluğun gizlenemeyecek kadar büyük ve neticeleri itibariyle de önemli olduğu belirterek kumpasçıların tespit edilip yargılanmasını talep ettiler. Tutsak komutan ve yurtseverlere reva görülen haksızlığın son bulmasını ve cezaevi kapılarının ardına kadar açılmasını isteyen Platform üyeleri, hasta tutuklu komutanlar için de 'acilen tahliye' dediler. Platformun 'sessiz çığlık' eyleminde ayrıca tutuklu Tuğgeneral Kubilay Baloğlu'nun Antalya Vardiya Bizde Platformu üyelerine gönderdiği mektubu okundu. Mektubunda 'en iyi tarikatın akıl ve bilim tarikatı olduğu' vurgusunu yapan Baloğlu Mustafa Kemal'in işaret ettiği yoldan ayrı durulmaması gerektiğini ifade ederek cemaat ve tarikatlarla ilgili yaptığı uyarıları dikkat çekti. Platformun eylemine İşçi Partisi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD), Ressam Nazım Hajıyev ve çok sayıda Antalyalı destek verdi.

Kumpasçılar Tespit Edilip Yargılansın

Platform adına konuşan Gazi Yüzbaşı Orhan Güler, AKP cenahından gelen kumpas itirafı ile ilgili şunları kaydetti; "Kurulan Kumpas, yapılan haksızlık ve hukuksuzluk, 'Sen yaptın, ben yapmadım' kavgası ile gizlenemeyecek kadar büyük, neticeleri itibariyle de çok önemlidir." Kumpasçıların tespit edilip yargılanmasını talep eden Güler, hükümetin ve meclisin zaman geçirmeksizin üzerine düşeni yapması gerekliliğinin altını çizdi. Güler; " Bu İnsanları suçsuz yere hürriyetlerinden, hizmetlerinden, sağlıklarından, hayatlarından, sevdiklerinden, insanca yaşamaktan mahrum eden kumpasçılar tespit edilmeli ve yargılanmalıdır. Bunun için hükümet ve TBMM derhal harekete geçmeli ve gerekli yasal düzenlemeleri zaman geçirmeksizin yapmalıdır" dedi.

Cezaevi Kapıları Ardına Kadar Açılsın

Tutuklu komutan ve aydınlara uygulanan haksızlığa derhal son verilmesini ve cezaevi kapılarının ardına kadar açılmasını isteyen Güler, "Suçuz olarak tutsak edilen eşlerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, arkadaşlarımızın ve dostlarımızın derhal serbest bırakılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu. Yıllardır tutuklu olan, cezaevi koşullarından tedavi göremeyen ve sağlık durumu kötüye giden tutukluların acilen tahliye edilmesini beklediklerini dile getiren Güler, yetkilileri göreve davet etti.

Baloğlu'nun Mektubundaki Önemli Uyarı

Platform üyesi İnci Şahin Balyoz Davası'ndan tutuklu olan Tuğgeneral Kubilay Baloğlu'nun kendisi nezdinde Antalya Platform üyelerine gönderdiği mektubu okudu. Baloğlu'nun mektubundaki cemaat ve tarikatlarla ilgili uyarıları dikkat çekti. Baloğlu mektubunda şu satırlara yer verdi; "Büyük önderimizin akıl ve bilimin rehberliğinde bizlere gösterdiği o ışıklı çağdaşlık yolunda her ne pahasına olursa olsun, çıkılmaması gerektiğini aksi durumlarda ülkemizin çeşitli cemaat, tarikat gibi oluşumların pençesi altında nasıl yoldan çıktığını, ne hale geldiğini unutmamalıyız. En iyi tarikatın akıl ve bilim tarikatı olduğunu, bunun da insan olabilmek için yeterli olduğunu hiç bir zaman akıldan çıkarmamalıyız."

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

"Tapulu malımız" Yurt Sen misin sendikalı olan Yurt Zeytinburnu'nda eş zamanlı 2 patlama Yurt Sınır kapılarında uzun kuyruk Yurt