HDP binası önündeki evlat nöbetinde 185 gün geride kaldı

Diyarbakır annelerinin HDP binası önündeki evlat nöbetinde 185 gün geride kaldı. Ailelere destek ziyaretleri sürüyor. Bu arada Yunanistan'daki Lavrion kampı üzerinden PKK'ya katılan örgüt üyesi bir genç kız, Adana'da güvenlik güçlerine teslim oldu ardından ailesiyle kucaklaştı. Teslim olan örgüt üyesinin emniyette verdiği ifade, Yunanistan'ın PKK ve FETÖ mensuplarını barındırdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Abone ol

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP binası önünde başlattığı evlat nöbeti devam ediyor. 3 Eylül 2019'da başlayan oturma eyleminde 185 gün geride kaldı. 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şerima için oturma eylemini sürdüren anne Nazlı Sancar, kızına teslim ol çağrısı yaptı.

11 ailenin evlatlarına kavuşma sevincine şahit olan Sancar, aynı sevinci yaşayacağı günü hasretle bekliyor.

Dağa kaçırılan oğlu Mehmet için eyleme katılan İmmihan Nilifırka da evladına teslim ol çağrısı yaptı.

Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri de yoğun bir şekilde sürüyor. Batman'ın Kozluk ilçesinden gelen bir grup vatandaş, aileleri ziyaret etti.

Öte yandan, Yunanistan'daki Lavrion Göçmen Kampı üzerinden Irak'a giderek PKK'ya katılan 19 yaşındaki genç kız, ikna edilerek Adana'da polise teslim oldu.

Örgütün kandırdığı çocuklarıyla bir yıl sonra Adana'da buluşan anne ve baba kızlarına sarılıp hasret giderdi.

N.Ş. adlı kadın , Yunanistan'ın PKK ve FETÖ'yü himaye ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Örgüte katılmak için Adana'dan İstanbul'a gittiğini söyleyen genç kız, aynı gün Edirne'den kaçakçılar aracılığıyla Meriç Nehri'ni botla geçip Yunanistan'a ulaştığını anlattı.

N.Ş, örgütten Yunan polisine teslim olması, siyasi suçlu olduğunu, PKK'ya katılmak için Türkiye'den kaçtığını ve Lavrion kampına gitmek istediğini söylemesi talimatını aldı. Konuşmalarından FETÖ/PDY mensubu olduklarını anladığı aileler ile birlikte Lavrion Göçmen Kampı'na götürüldü. Kamptaki örgüt mensupları ile 15 Şubat'ta PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünde protesto yürüyüşüne katıldı. Bir hafta sonra sahte pasaportla Yunanistan'dan uçağa binerek Irak'a geçti ve PKK kamplarına katıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Gare kampından ayrılıp Dicle Nehri üzerinden botla Suriye'nin Derik bölgesine geçen genç kız, burada YPG'nin sözde asayiş birimine teslim olduğunu ve 4 ay ideolojik eğitimle birlikte bomba ve silah eğitimi aldığını söyledi. PKK içinde kaldığı sürede örgüt mensuplarına değer verilmediğini anladığını söyleyen N.Ş., emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

ulusal.com.tr

Şırnak'ta kadınlar ilk kez "şal-şapik" üretti Yurt Belçika'da AB ve Yunanistan protesto edildi Yurt Üsküdar-Şile otobüsünde flaş ücret tartışması Yurt Atama kararları Resmi Gazete'de Yurt