CHP’li Kart taltif operasyonuna karşı çıktı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, F-tipi polislere yönelik usulsüz taltif operasyonuna karşı çıktı. Kart, taltif listelerinde usulsüzlük yapıldığını açıkladı ancak "operasyonla algı yönetimi yapılıyor" dedi.

Abone ol

CHP Milletvekili Atilla Kart F-tipi polislere yönelik usulsüz taltifoperasyonuna karşı çıktı.

"Emniyet bünyedeki taltif ödemeleri her zaman sorunluydu" diyen Kart, algı operasyonu yapıldığını öne sürdü.

Kart, "Soruşturmanın amacının “maddi gerçeğe ulaşmak yerine”, Emniyet üzerinden algı yaratma, kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve gündemi saptırma amacıyla yapıldığı; anlaşılmaktadır." dedi.

CHP'li Kart, taltif listelerinin gizlendiğini, bunu dikkat çekti ve ve taltif listelerinde çok usulsüzlük yapıldığını vurguladı.

Kart, "Bu tablonun anlamı en hafif deyimiyle görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktır. Usulsüzlüğün, Ceza Hukukundaki karşılığı “kamuyu kasten zarara uğratmak”tır." dedi.

Usülsüzlük örneklerinden bazılarını sıralayan Kart, buna karşın taltif listelerini belirleyen polislere yönelik operasyona karşı çıktı.

ulusalkanal.com.tr

Saatler ne zaman geri alınacak Gündem Nur Serter'den türban yorumu: Muhalefet de suçlu Gündem Uçaklar Atatürk Havalimanı'na inemedi! Gündem Fırtına tonluk vinci pervane gibi döndürdü! Gündem