Angela Merkel bugün Kilis'e geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugün Türkiye’ye geliyor. Merkel ve Tusk, Kilis ve Gaziantep'teki mülteci kampında incelemelerde bulunacak.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermanns bugün Türkiye’ye geliyor.

Merkel ve üst düzey AB yetkilileri, Gaziantep ve Kilis’teki mülteci kamplarını ziyaret edecek. AB’nin mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilk aşamada 3 milyar avro tutarında bir fon sağlanmasını öngören anlaşmanın uygulamasını değerlendirecek.

Merkel ve AB’li yetkililere Başbakan Ahmet Davutoğlu eşlik edecek.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel ve AB’li yetkililerin ziyaretlerinin ağırlıklı konusunun mültecilerle ilgili projelerin finansmanı olacağını açıkladı.

Davutoğlu’nun Merkel’le Gaziantep’te bir görüşme yapacağı, ardından da Gaziantep Üniversitesi’nde ortak bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi Gündem Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi Gündem Konya Valisi Muammer Erol: Operasyon ile eylem önlendi Gündem Cornetshot türü silah ABD ve İsrail'den sonra Türkiye'de de üretiliyor Gündem