PKK'ya dev kara harekatı geliyor

Hava operasyonlarıyla PKK’nın lojistik desteğini kesen TSK’nın şimdiki hedefi kara harekatıyla örgütü dağıtmak. Takvim gazetesinin haberine göre TSK, yurtiçindeki operasyonların bitmesinin hemen ardından harekete geçecek. Gelecek hafta planlanan kara operasyonun hedefi PKK kampları olacak

Abone ol

Artan terör saldırıları Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik kara harekatı ihtimalini güçlendirdi. Konuya ilişkin bir iddia da Takvim gazetesi tarafından gündeme taşındı.

Gazete Kuzey Irak’taki PKK kamplarına bombardımanı sürdüren Türk ordusunun geniş çaplı bir kara operasyonuna hazırlandığını yazdı. TSK Kulislerinden aktarılan bilgiye göre operasyonun gelecek hafta yapılacağı iddia edildi.

Habere göre kara harekatı için yurtiçindeki operasyonların bitmesi bekleniyor.

Operasyonların hedefinde ise Kuzey Irak’taki Kandil, Hakurk ve Avaşin ile Suriye’nin Kuzeyi’ndeki Cezire bölgesi olacak.

Cezire PYD’nin tek taraflı ilan ettiği 4 kantondan bir tanesi. Kuzey Irak’a yapılan hava operasyonlarıyla birlikte bölgeye en az 1.500 kadar PKK’lı teröristin gittiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Barış mı istiyoruz? Gündem Bahçeli'den Davutoğlu'na çağrı Gündem İstanbul’da ilçe emniyet müdürlüğü önünde bomba alarmı Gündem Nuh Köklü davasında şoke eden ifadeler Gündem