Darbeciler, "başka şansımız yok" deyip 11 bomba daha attı

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, 15 Temmuz gecesi "Başka şansımız yok" diye Ankara'daki kritik noktalara 11 bomba daha attığı tespit edildi. Ayrıntı, Akıncı Hava Üssü'nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede yer aldı. İddianamede, Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi ile Hava Kuvvetleri karargâhındaki konuşmalara yer verildi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi başarısız olacaklarını anladıklarında, "Başka şansımız yok" diyerek savaş uçaklarıyla Ankara'daki kritik noktalara 11 bomba daha attığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Akıncı Hava Üssü'ne ilişkin hazırladığı iddianamede aralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Meclis'in de bulunduğu 6 kritik noktanın bombalanmasıyla ilgili ayrıntılara yer verildi.

İddianameye göre, 15 Temmuz gecesi, 13 bombanın ilki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına atıldı. Bombalamada 7 kişi şehit oldu, 5 kişi yaralandı, Havacılık Daire Başkanlıgˆında 40 milyon liralık zarar oluştu.

İkinci bombalama Gölbaşı'ndaki Emniyet Özel Harekat Daire Başkanlıgˆına yapıldı. Burada da 44 kişi şehit düştü, 36 kişi yaralandı. Ve tesiste 6 milyon 341 bin 879 liralık zarar meydana geldi.

İddianameye göre Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ndeki eski Tuğgeneral Kemal Mutlum ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahındaki Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın Genel Sekreteri eski Albay Veysel Kavak arasında 00.54'te bir görüşme yapıldı. Kavak'ın Mutlum'a "Eskişehir'i İsmail Üner ele geçirmiş, gittikçe gidiyor, Akıncı'dan başka bir şey kalmadı. Başka çare, şansımız yok komutanım, şey yapacağız artık komutanım." yanıtını verdi.

İddianamede, "Şey yapacağız."dan kastın "bombalama faaliyeti" olduğunun anlaşıldığı kaydedildi. Bu görüşmeden sonra darbeciler, Ankara'da 11 bomba daha attı.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'den sahte sosyal medya hesabı açılması talimatı Gündem İçişleri Bakanlığı: 50 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Konya Tuzlukçu'da deprem (Son depremler) Gündem CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında soruşturma başlatıldı Gündem