CHP Milletvekilleri HDP'nin çağrısını reddetti

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın CHP’ye yaptığı “açılıma katılan çağrısı” Meclis'teki milletvekilerinin de gündemindeydi. CHP Grupbaşkan vekili Levent Gök, Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasını kabul edilemez bulduklarını söyledi. CHP'li Malik Ejder Özdemir de iktidarın açılımla ülkeyi felakete sürüklediğini ifade etti.

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Selehattin Demirtaş'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ni açılıma masasına de davet etmesi tepkiyle karşılandı.

Hükümet ve HDP arasında yeniden başlayan görüşmeler karşılıklı temennilerle ilerletilmeye çalışılıyor. Üzerinde uzlaşıya varıldığı belirtilen açılımı izleme komisyonu gündemdeyken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan CHP'ye ilginç bir çağrı geldi. Demirtaş, Ana muhalefet partisinin de izleme komitesine isim önermesini istedi.

Demirtaş’ın bu çağrısı tepkileri de beraberinde getirdi. CHP’li milletvekilleri AKP ile HDP arasında açılım işbirliğine ortak olmayacaklarını söyledi. CHP Grup Başkan vekili Levent Gök, Öcalan'la yapılan temaslara karşı çıktı.

TBMM İdare amiri ve CHP Sivas milletvekili Malik Ejder Özdemir de yaşananları orta oyunun olarak niteledi.

Açılımın PKK'yı güçlendirdiğini ifade etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da açıklamanın zamanlamasına dikkat çekti. “Erdoğan'ı kurtarmaya yönelik bir çağrıdır” diye konuştu.

Haber. Sami Gökçe Kamera: Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr

İşte CHP'deki son tartışma! Gündem Seceresi açıklandı Gündem Erdoğan'dan Afrika'da F-Tipi mesajı Gündem ''Aramızda oluşan güven ilişkisinin çok çarpıcı yansımasıdır'' Gündem